Тарифна війна. У столиці розпочалися відключення боржників

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 1.03.2007 15:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2257

Енергопостачаюча компанія Київенерго почала відключати столичне населення від електропостачання за борги.

"Ми вчора (27 лютого) відключили 150 осіб... і сьогодні маємо намір відключити ще 150 осіб", - повідомив заступник керівника апарату голови правління енергокомпанії Юрій Борзилов.

За його словами, компанія попереджала боржників за місяць до можливого відключення. Борг населення перед Київенерго за спожиту електроенергію становить 52,361 млн. гривень при загальному боргу 353,708 млн. гривень. При цьому в лютому населення розрахувалося за спожиту електроенергію на 59,3%.

Окрім того, борг за тепло по всіх категоріях споживачів (окрім промисловості) становить 876,654 млн. гривень, рівень розрахунків становить 31,3%, або 70,343 млн. гривень.

За його словами, Київенерго знову отримала попередження від компанії Газ України про обмеження постачань газу через борги. Компанія також змушена брати кредити, щоб розрахуватися з оператором оптового ринку електроенергії державним підприємством Енергоринок.

Відповідаючи на питання журналістів, Юрій Борзилов також повідомив про те, що Київенерго прогнозує близько 450 млн. гривень збитку від постачань теплової енергії в 2007 році. За його словами, тариф Київенерго на тепло покриває тільки витрати на закупівлю газу.

Він також зазначив, що низький рівень розрахунків населення за тепло й електроенергію не дозволяє компанії вчасно й у повному обсязі розраховуватися з Газом України і Енергоринком.

Окрім того, компанія змушена відкласти закінчення будівництва станції Позняки, 3-го енергоблоку на теплоелектроцентралі - 6 (ТЭЦ-6), проводити заміну мереж у повному обсязі.

Раніше Київенерго заявила про свій намір припинити постачання електроенергії споживачам-боржникам, які мають постійну заборгованість (більше 2-х місяців).

У січні компанія звернулася до споживачів із проханням сплатити рахунки за енергію, спожиту в грудні 2006 року і січні, у зв’язку з низьким рівнем сплати.

Газ України неодноразово обмежував постачання газу на теплоелектроцентраль-5 і теплоелектроцентраль-6 (ТЕЦ-5, ТЕЦ-6), які знаходяться під керівництвом Київенерго.

У 2006 році компанія Київенерго, яка забезпечує теплом і електроенергією Київ, отримала 43,385 млн. гривень чистого прибутку. Теплова потужність ТЕЦ і котелень компанії становить 6 383 Гкал/годину.

50%+1 акція Київенерго знаходяться в державній власності і передані в статутний фонд Енергетичної компанії України, 12,73% володіє Київська міська рада, 11,97% - компанія Іока Холдинг ЛТД (Кіпр).

ВІд “Аратти”: як бачимо, політика “більшовицького” уряду проффесіоналів, в руслі якої неухильно чимчикуляє столичний мер із своїми поплічниками не залишає жодних ілюзій - матеріальний рівень добробуту більшості родин швидко наближається до злиднів.

Бо ж кияни завжди були дисциплінованими платниками за комунальні послуги, навіть ті, що надаються умовно. І те, що стрімко зростає кількість боржників - свідчить лише про те, що ці люди вже поставлені на межу фізиологічного виживання.

Ось така вона ціна легковажного ставлення до виборів влади. Бо влада - не природне стихійне лихо, вона триває роками і купка негідників, які туди потрапили, можуть спричинити шкоди значно більше, ніж нажорстокіші природні катаклізми.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.