Україна для людей. У Нацкомпослуг не бачать підстав для зниження тарифів на тепло для населення

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 31.12.2013 11:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22575

На сьогоднішній день у Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, немає підстав для зниження тарифів на теплову енергію для населення.

Про це на брифінгу повідомив голова комісії Валерій Саратов,.

"Під час розрахунку тарифів на теплову енергію, яку виробляють для потреб населення, використовується вартість природного газу українського виробництва. Разом з ПДВ - 1 тисяча 309 гривень за тисячу кубометрів. Як бачите, вартість російського газу - 2 тисячі 448 гривень, яку встановила НКРЕ за тисячу кубометрів, вища за ту, яку використовують зараз. Тому зараз у комісії відсутні підстави переглядати тарифи на теплову енергію для населення", - сказав Саратов.

Як повідомлялося раніше, урядовим рішенням з 1 січня 2014 року знизилася гранична ціна на газ для промислових споживачів на 10% - до 3113 грн за тисячу кубометрів і для державних установ - на 29%, до 2448 грн за тисячу кубометрів.

Нагадаємо, що саме подорожчання російського газу було головним аргументом влади для підвищення комунальних тарифів на тепло-водопостачання та газ, який споживає населення. Тоді, державні керівники безапеляційно заявляли, що пального українського видобутку не вистачає для задоволення цих потреб.

За матеріалами "Дзеркала тижня"


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.