З віртуального світу. Азаров привітав Україну з Новим роком, похвалившись здобутками влади

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 31.12.2013 11:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22576

Прем’єр-міністр України Микола Азаров привітав українців з Новим роком і розказав про здобутки влади.

Текст привітання з’явився на сайті Кабміну.

"Ми прожили непростий, повний сподівань, складнощів але й здобутків 2013 рік", - підкреслив прем’єр.
За його словам, "уряд робив все можливе, щоб виконати соціальні зобов’язання перед народом України: виплачувалися заробітні плати, пенсії, стипендії, допомоги".

Як відомо, заборгованість із заробітної плати в Україні перевалила за позначку в мільярд гривень. Заборгованість зі стипендій студентам влада виплачуватиме за рахунок наданих Росією 3 мільярдів доларів.

"Водночас Уряд не допустив економічного спаду і зупинки вітчизняної промисловості", - зазначає Азаров.

В той же час, за даними Госстату, у листопаді промислове виробництво в країні продовжило падіння, ВВП за підсумками року знизиться на 0,6%.

"Ми втримали від девальвації національну валюту, не допустили зростання тарифів на житлово-комунальні послуги і цін на основні споживчі товари", - похвалився прем’єр.

Водночас за неофіційними підрахунками, ціни, наприклад, на ряд продуктів харчування за останній рік суттєво виросли.

Розповів Азаров і про модернізацію економіки: "Ми ввели в експлуатацію найбільшу і найефективнішу в Європі Дністровську гідроелектростанцію, збудували сотні новітніх підприємств.

"А також будували дороги, мости, лікарні, школи, дитячі садки, відкривали нові підприємства. Зібрали рекордний врожай – 63 мільйони тонн зерна", - додає він.

За його словами, зупинка эвроінтеграції дасть "нашій економіці час відновитися і зміцнитися".

"Курс європейської інтеграції ми безумовно продовжимо, але з сильніших позицій, захищаючи національні інтереси", - вже вкотре наголосив він.

"Українська правда" вже писала про неадекватність розрахунку урядом розміру втрат України від підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Не оминув у своєму привітанні прем’єр увагою й грудневі домовленості з Росією.

"Відновлення повноцінних партнерських відносин з Російською Федерацією відвернуло найгірший сценарій для економіки нашої країни", - вважає він.

Голова українського уряду переконаний, що завдяки цим угодам "фінансова стабільність в Україні не викликає жодних сумнівів".

Крім того, вони, на думку Азарова, "дають нашим людям впевненість, що у них буде стабільна робота, буде добробут в родинах".

Раніше один з вливових західних експертів висловив думку, що підписанням в Москві угод 17 грудня Президент України Віктор Янукович зробив себе, а значною мірою й Україну, залежними від Росії.

"Переконаний, що талановитий народ України, об’єднаний спільними цінностями і курсом європейських реформ (виділення жирним редактора), у наступному році зробить значні кроки до поставленої мети: розбудови процвітаючої України", - підсумував Азаров.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.