У Донецьку почалися жорсткі репресії проти активістів Євромайдану

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 2.01.2014 12:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22582

31 грудня Марії Олийник невідомі розбили молотками машину, активіст Євгеній Насадюк побував в райвідділку, 16 фермерів з Мар’їнського району, які перераховували гроші Київському Майдану і відправляли туди продукти, провели день на допитах у податківців.

Останній факт зібрав під стінами Донецької обласної податкової адміністрації терміновий пікет евромайданівців. Близько 20 осіб впродовж часу кричали: "Разом ми сила!", "Разом і до кінця!", "Ні політичним репресіям!".

"Протягом 2,5 годин у райвідділку я розповідав міліціонерам, як і навіщо стоїть Майдан у Києві, Донецьку, - каже Насадюк. - Вони жалілися що отримують менше 3 тияч гривень, що не можуть бастувати, що у міліції велика плинність кадрів, що курсанти Донецької юракадемії ганьблять честь мундиру - п’ють й курять траву, тільки но знявши каштет, що взагалі нація деградує. Я поділився натхненням й вірою у людей, яку відчував на Майдані, як прожити на 800 гривень на місяць - де гарні секонди, як готувати гречку. Розповів, як я працював у Верховній Раді, організовував вибори, що не довіряю опозиції, що мають домовитись між собою прості українці. Один з міліціонерів порадив подивитися фільм "Страсті по Чапаєву". Я їм - прочитати "Гулаг" Солженіцина. На останок ми поговорили про театр і мистецтво перформанса, про відчуття смерті, життя, акції Femen, Pussy Riot, Війни, Олександра Володарського. Відповідаючи на питання, чи маю я претензії до дій міліціонерів, я сказав, що занадто грубим було затримання. "Якби я знав одразу, що ти творча людина, а то я 20 років працюю у органах, тому звик до всякого," - ніби вибачаючись промовив міліціонер й потиснув руку".



"З ранку побачила, що скло з боку водія розбиті, заднє скло розбите, усередині все перевернуто догори дригом. Розбита передня панель, в салон накидали цеглину, вкрали акумулятор. Сусідка по двору сказала, що тепер боїться залишати свою машину поряд з моєю. Я викликала міліцію, приїхала експертна група, розпочато розслідування, я визнана потерпілою. Такой мені новорічний подаруночок - у черговий раз покалічили мій старенький "Москвіч" 1985 року. Це помста за підтримку Євромайдану", - вважає Марія Олийник.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.