“Книгоманія” для українських дітей

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 19.05.2006 10:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=226

Цієї середи “Кальварійські посиденьки” в УНІАНі були присвячені Першому Київському дитячому книжковому ярмарку, що відбудеться 31 травня - 3 червня 2006 р. в “Українському Домі”.

Олександра Коваль, президент Форуму Видавців

Гостями "Кальварійських посиденьок" стали Олександра Коваль - президент Форуму Видавців, що організовує Київський дитячий книжковий ярмарок, та Раїса Лемішко – активістка українського руху буккросінгу.

Київський дитячий книжковий ярмарок має на меті популяризацію читання серед українських дітей. Тому окрім власне виставки-продажу книжок передбачається такі заходи:

- збір книжок для дитячих будинків та сільських бібліотек;
- підведення підсумків київського обласного та міського етапів Всеукраїнського конкурсу “Найкращий читач року”;
- виставка ілюстрацій дитячих книжок;
- літературні вікторини та конкурси;
- зустрічі з улюбленими авторами дитячих книжок;
- ігри, розваги, забави, співи і танці.

Крім того, на ярмарку стартуватиме український дитячий буккросінгу. Це своєрідний рух з популяризації читання, що нещодавно прийшов і в Україну. Він полягає в тому, що люди “відпускають” книгу – тобто ту книгу, яка їм сподобалась, не ставлять на полицю, а залишають в людному місці, як правило з записом на форзаці – хто “відпустив книгу” і побажанням новому читачеві. А потім на спеціальному сайті повідомляють, де можна цю книгу шукати. Таким чином одну книгу прочитує не одна людина, а багато – про це свідчить кількість записів на форзацах (хоча писати всім і не обов’язково).

Олександра Коваль розповила про те, що до популяризації української книжки вирішили долучитись Слава Вакарчук, Ані Лорак та Руслана Лижичко.

Руслана вже має свій “книжково-музичний” проект.

Ані Лорак з видавництвом дитячої літератури “Країна Мрій” вчора, 18 травня, презентували книгу розважально-розвиваючу книжку “ЯК СТАТИ ЗІРКОЮ”, в основі якої лежить книга автора Леслі Ріс, що отримала читацьке визнання серед дівчат англомовного світу і стала дитячим бестселером.

Видавництво “Країна Мрій” адаптувало книгу до сприйняття української дівчинки і запропонувало її як міні-керівництво для маленьких пані від 6 до 12 років: як почати шлях від маминої улюблениці до справжньої зірки, кумира тисяч людей, як стати прикладом для наслідування. У веселій ігровій формі книга розкриває секрети акторської майстерності, співів, танців, моди та краси, що неодмінно стане в пригоді кожній дівчинці.

Яскраве видання стане чудовим подарунком для юних прихильниць співачки та для всіх дівчат, які мріють стати зірками чи досягнути успіху. По закінченню цієї «школи зірок» дівчинка отримує сертифікат від Ані Лорак, а також маленькі сюрпризи, що вкладені у книгу.

“Як стати зіркою” - перша з двох книг, що виходять за підтримки Ані Лорак у видавництві “Країна Мрій”. Наступна книга серії – “Як стати принцесою” - незабаром з’явиться на поличках книжкових магазинів.

Про Славка Вакарчука О. Коваль лише сказала, що він має якусь цікаву ідею, але залишила її у таємниці до початку дитячого книжкового ярмарку.

За матеріалами Народного оглядача та УНІАН


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.