ГПУ виявила ще одного посадовця, який керував зачисткою Євромайдану

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 8.01.2014 20:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22611

Генпрокуратура вручила підозру у перевищенні службових повноважень під час подій від 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності начальнику одного з управлінь ГУ МВС України в Києві.

Про це повідомляє управління процесуального керівництва в кримінальних виробництвах Генеральної прокуратури.

"Сьогодні начальнику одного з управлінь ГУ МВС України в місті Києві оголошено про підозру у перевищенні службових повноважень, тобто у навмисному вчиненні службовою особою дій, які виходять за межі наданих йому повноважень , під час подій , які відбулися 30 листопада 2013 на Майдані Незалежності", - йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

Нагадаємо, близько 4-ї годин ранку 30 листопада минулого року бійці спецпідрозділу "Беркут" жорстоко розігнали людей з майдану Незалежності, що виступали проти призупинення євроінтеграції. Кадри з розгоном Євромайдану шокували українців і світову громадськість. 30 листопада обурені українці почали збиратися на Михайлівській площі. Акції протесту тривають досі.

14 грудня під час брифінгу генпрокурор Віктор Пшонка заявив: за розгін Євромайдану покарають заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, начальника київської міліції Валерія Коряка і голову Київської міської держадміністрації Олександра Попова. Президент Віктор Янукович підписав указ про відсторонення всіх трьох на час проведення розслідування.

А 20 грудня в Раді генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що слідство поки не встановило, хто віддавав наказ розганяти Євромайдан у ніч на 30 листопада і чи був такий наказ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.