Головний “рятувальник” не розгледів на відео людей, які випадали з вікон заводу у Харкові

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.01.2014 14:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22618

Відео, яке зняли свідки жахливої події у Харкові під час пожежі на ювелірному заводі, не переконало очільника ДСНС України. Михайло Болотських не побачив людей, які падають з вікна.

За мить до трагедії. Дві людини, які не дочекалися допомоги, розбилися на смерть.

Сьогодні, 9 січня, на брифінгу у Кабміні очільник ДСНС України Михайло Болотських заявив, що на відео, знятому під час пожежі у Харкові, він не побачив людей, які падають з вікна, повідомляє ТСН.

"Мене це відео не переконало. Я можу окремо проаналізувати кожен фрагмент відео. Видно, як рятувальники приймають людей на нижньому поверсі, як знімають за допомогою драбини. Але ніхто не падає та не гине. Врятовано 22 особи. Усі загиблі - це люди, котрі зазнали смертельних травм у перші хвилини пожежі ще до прибуття рятувальників", - зазначив М. Болотських.



Він також заявив, що експертну оцінку діям рятувальників дадуть правоохоронці, якщо це буде потрібно.

Нагадаємо, вчора, 8 грудня, у Харкові в пожежі на ювелірному заводі загинули 8 людей. Пожежа виникла у п’ятиповерховій виробничій будівлі на території заводу "Хартрон", яку орендує ТОВ "Харківська ювелірна фабрика".

Пожежа могла початися через вибух печі для переплавлення ювелірних виробів. "Майстерня знаходиться на четвертому поверсі і, коли почалася пожежа, деякі працівники намагалися врятуватися, вистрибуючи з вікон. До приїзду швидкої дві людини розбилися на смерть", - розповіли очевидці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.