КМДА не має наміру оплачувати комунальні послуги своєї будівлі, поки її займають протестувальники

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 9.01.2014 21:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22621

Влада Києва не має наміру оплачувати комунальні послуги, надані будівлі КМДА, з моменту, коли її зайняли мітингувальники.

Про це заявив виконувач обов’язків голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко на брифінгу під час робочої наради в Київському зоопарку.

За словами Голубченка, КМДА не буде оплачувати комунальні послуги, надані будівлі мерії на вулиці Хрещатик, 36, з 1 грудня 2013 року.

"Ми повідомили всім підприємствам, які надають послуги будівлі КМДА, що з 1 грудня ми не оплачуємо ніякі послуги" , - сказав він.

За його словами, у разі, якщо комунальні служби будуть надавати послуги, "вони повинні знайти того, хто їх оплатить".

"Бюджет це оплачувати не буде. Ну, якщо не буде окремого рішення суду", - наголосив Голубченко.

В.о. голови КМДА також повідомив, що Київенерго вже повідомило київськів владі про заборгованість за електроенергію, а також про те, що в разі її несплати електрику в будівлі КМДА буде відключено.

"З якого числа - не знаю. Термін встановлює Київенерго", - додав він.

Нагадаємо, раніше в.о. голови КМДА Анатолій Голубченко оцінив збиток, завданий приміщенню чинної мерії, у три мільйони гривень. Він заявив, що має намір виставити організаторам акцій рахунок за збиток.

Від "Аратти": можливо це стане для пана Голубченка новиною, але "будинку КМДА" в Києві немає. Є будинок Київради, в якому раніше був столичний орган місцевого самоврядування і його виконавчий комітет. Як відомо, столична громада, з "легкої руки" законодавців, декілька років тому була позбавлена права мати виконавчий комітет своєї ради. Замість нього столичній громаді нав’язали КМДА, яка є Президентською вертикаллю і нічого спільного з інтересами місцевої громади не має.

КМДА розміщується у будинку Київради, який дотепер належить Київській громаді.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.