Прокуратура розслідує перевищення влади спецназом МВС, а міліція - хуліганство

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 11.01.2014 15:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22635

Прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження за статтею «Перевищення службових повноважень» застосування 10 січня сили працівниками спецпідрозділу «Беркут».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

«За повідомленнями про застосування сили працівниками спецпідрозділу "Беркут" біля Києво-Святошинського суду, а також щодо отримання тілесних ушкоджень громадянином Ю.Луценко на проспекті Перемоги,109 прокуратурою Києва розпочато кримінальне провадження за статтею "Перевищення службових повноважень". У рамках розслідування слідчі прокуратури встановлять об’єктивну картину того, що сталося на території суду, а також у подальшому біля Святошинського райвідділу міліції».

У прокуратурі підкреслили, що наразі офіційних заяв про побиття людей працівниками міліції до прокуратури не надходило, проте слідство за ч. 2 ст. 365 КК України розпочато за інформацією, наявною у ЗМІ.

Тим часом міліція за тими ж подіями відкрила кримінальні провадження за фактом хуліганства з боку мітингувальників, незаконного втручання у діяльність суду, а також опору працівникам міліції.

Як повідомлялося раніше, 10 січня біля Києво-Святошинського суду «Беркут»жорстоко побив протестувальників, які мітингували проти вироку суду так званим «васильківським терористам». Унаслідок бійки 6 людей потрапило в лікарню. Постраждали журналісти й народні депутати.

Опівночі сталася нова сутичка між протестувальниками й «Беркутом», під час якої постраждав екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

У МВС запевняють, що під Києво-Святошинським судом активісти спровокували конфлікт із міліцією

Нагадаємо, 10 січня Києво-Святошинський суд засудив так званих "васильківських терористів" Володимира Шпару, Ігоря Мосійчука та Сергія Бевза до 6 років ув’язнення. Вирок зачитав суддя Юрій Бурбела.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.