На Євромайдані відбулося традиційне віче

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.01.2014 21:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22637

Сьогодні десятки тисяч громадян зібралися на Євромайдані на віче, яке традиційно відбувається у неділю.

Люди зібралися попри несприятливі погодні умови: холодний вітер та дощ зі снігом.

Віче, за традицією розпочалося з недільної проповіді священиків українських християнських церков.

Зі сцени Євромайдану до громадян звернулися політики лідери парламентської опозиції - Арсеній Яценюк, Віталій Кличко, Олег Тягнибок, а також народні депутати Петро Порошенко, Ірина Луценко, Олександр Турчинов, громадський лідер Руслана Лижичко та представники Автомайдану - Дмитро Булатов та Сергій Поярков.

Голова парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк повідомив про завдання, які поставили перед собою три опозиційні фракції. По-перше, буде створено ТСК з розслідування насильства, вчиненого службовцями підрозділів спецназу МВС щодо учасників і активістів протестних масових акцій.

Другим завданням є законодавча ліквідація численних спецпідрозділів МАС. За словами Яценюка, «Беркут», «Сокіл», «Грифон» та інші - не потрібні в структурі міліції.

Третім завданням опозиції є домогтися оптимізації витрат бюджету. Він зазначив, що опозиція буде наполягати на скороченні бюджетних витрат на поліційні органи виконавчої влади. За словами Яценюка, ці кошти, наприклад, можна спрямувати на соціальні потреби.

Четвертим завданням є домогтися від Президента Віктора Януковича виконання закону про амністію активістам Євромайдану. «Якщо через 10 днів Президент не виконає цю вимогу, то вся опозиція піде до нього в кабінет, щоб прочитати йому текст цього закону», - сказав Яценюк.

Народне віче проголосувало за звернення до Сенату США про застосування санкцій до очільника МВС Віталія Захарченка та інших посадових осіб української влади, причетних до політичних репресій проти громадян.

Як повідомила на віче Лижичко, Євромайдан готує велелюдний похід на Межигір’я. «Народ йде до Януковича. Ми готуємо серйозний багатолюдний похід на Межигір’я», – заявила співачка.

Окрім того, Лижичко оголосила, що починається всеукраїнська акція «Україна – без кортежів».

Також, за її словами, Євромайдан звертається до профспілок з проханням взяти участь у всеукраїнському страйку.

Завершилося віче концертом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.