Голова Верховного Суду побачив зв’язок масових акцій протесту зі злочинами проти суддів

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 12.01.2014 22:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22638

Голова Верховного Суду України Ярослав Романюк звернувся до МВС з вимогою вжити додаткових заходів для захисту суддів та членів їхніх сімей.

Про це йдеться у його відеозверненні, повідомляє прес-служба ВСУ.

"Голова Верховного Суду України Ярослав Романюк звернувся до правоохоронних органів держави з вимогою вжити невідкладних заходів для забезпечення нормального функціонування судових установ, надійного захисту здоров’я і життя суддів та членів їхніх сімей з тим, щоб гарантувати громадянам України справедливий і неупереджений суд", - йдеться у повідомленні.

Останнім часом, зазначив Романюк, суддівську спільноту турбують спроби проведення масових акцій біля будинків суду, що створюють перешкоди нормальній діяльності судових установ, і чиняться спроби тиску на суддів з метою ухвалення бажаного процесуального рішення.

Особливе занепокоєння, за словами голови ВСУ, викликають спроби фізичної розправи над суддями.

Так, донині залишається нерозкритим жорстоке криваве вбивство судді Трофімова у Харкові, за ухвалення рішення у справі вбито суддю Зубкова у Києві. Буквально днями зроблено спробу фізичної розправи над суддею Шевченківського районного суду в місті Києві.

Занепокоєння останніми спробами тиску на суддів висловив також член Ради суддів України Павло Гвоздик. Як повідомляється на офіційному веб-порталі Судової влади України, він зажадав від Верховної Ради прийняття законів, спрямованих на посилення захисту суддів.

"Неприпустимим є вчинення будь-якого насильства над судом, який у визначений законом спосіб професійно здійснює свою діяльність... Марно сподіватися, що суддя, будучи незахищений сам, зможе захистити інших", - йдеться у повідомленні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.