ЄС наразі не розглядає питання запровадження санкцій проти керівництва України

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 13.01.2014 15:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22646

Європейський Союз наразі не розглядає питання запровадження санкцій проти представників керівництва України, не дивлячись на заклики лідерів української опозиції та звернення з боку київського Євромайдану.

Про це заявила Майя Коціянчич, речниця Верховного представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Кетрін Аштон.

«Санкції є крайнім заходом. Вони запроваджуються лише після ретельного вивчення ситуації. Це питання також потребує одноголосного рішення усіх 28 членів Європейського Союзу», – сказала Коціянчич.

«Наразі питання санкцій на цій стадії не розглядається», – додала вона.

12 січня під час Народного віче на Євромайдані в Києві було підтримано звернення до керівників США та Європейського Союзу щодо запровадження санкцій проти міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка та інших представників української влади через застосування сили проти учасників Євромайдану та побиття колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка біля Києво-Святошинського суду наприкінці минулого тижня. Сенат США буде розглядати питання про ситуацію в Україні у середу, 15 січня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.