МВС використало відео Радіо Свобда та інших ЗМІ для монтажу агітаційних «доказів»

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 14.01.2014 13:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22652

Міністерство внутрішніх справ використало сьогодні відеозаписи Радіо Свобода та інших ЗМІ, компілюючи їх на власний розсуд і доповнивши власним закадровим текстом, для звинувачення опозиції.

На ролику, який представили в понеділок іноземним дипломатам у Києві, зняті події 10 та 11 січня, коли біля будівлі Києво-Святошинського райсуду та Святошинського райвідділку міліції після вироку суду сталися сутички між «Беркутом» і протестувальниками.

Голос за кадром у зведеному з відео різних ЗМІ міліцейському ролику стверджує, що «вирок був винесений терористичній групі, яка планувала здійснити вибух у багатолюдному місці у Борисполі», прибулих до суду свободівців названо «бойовиками». Сказано також, що колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, якому розбили голову, ймовірно, перебував у стані сп’яніння і погрожував одному з керівників спецпідрозділу. У МВС також заявляють, що тілесних ушкоджень Юрієві Луценку працівники міліції не спричиняли.

Цей коментар прямо протилежний версії мітингувальників, журналістів і екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, які заявляють, що їх побили «беркутівці».

Дружина екс-міністра, народний депутат Ірина Луценко сьогодні заперечила, що її чоловік вживав алкогольні напої того дня.

Щоб довести свою версію, крім відео Радіо Свобода, у МВС також використали відео газети «День», російського каналу 1Tv.Ru та зйомки з невідомих джерел.

Під час масових акцій увечері 10 січня і вночі 11 січня були побиті або поранені десятки активістів, журналісти й депутати (Едуард Леонов, Юрій Бублик та Павло Кириленко), які перебували під Києво-Святошинським районним судом Київської області, а згодом – під Святошинським райвідділом міліції. Найвідомішим серед них є колишній міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, який, за повідомленнями, намагався стати між активістами й співробітниками «Беркута».

Відео побиття Юрія Луценка:



У Луценка діагностований «струс головного мозку, забійна рана правої лобної ділянки, набряк м’яких тканин правої надбрівної та лівої лобної ділянок». Про це йдеться у висновку лікарів клініки, куди колишній міністр потрапив після побиття.

Конфлікт розгорівся після вироку суду, який минулої п’ятниці засудив трьох осіб до шести років позбавлення волі, звинувативши їх у намірах підірвати пам’ятник Леніну в Бориcполі на Київщині.

Відео у виконанні МВС:



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.