Суд в черговий раз заборонив Євромайдан

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 15.01.2014 17:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22656

Окружний адміністративний суд Києва за позовом Київської міської державної адміністрації заборонив проведення акцій протесту в центрі Києва до 8 березня 2014 року.

Про це йдеться у відповідній постанові суду від 6 січня 2014 р., оприлюдненій в Єдиному держреєстрі судових рішень.

У позові до партій «УДАР», "Батьківщина", ВГО "Народна солідарність за соціальний захист та взаємодопомогу" та 4 фізичних осіб КМДА просила суд встановити обмеження на мирні зібрання (пікетування, піші ходи, демонстрації, мітинги, збори тощо).

За рішенням суду від 6 січня 2014 року, забороняється з 8 січня до 8 березня проводити зібрання на Європейській і Михайлівській площах, у парку Шевченка, на Майдані Незалежності та усіх прилеглих до них вулиць.

Обгрунтовуючи своє звернення до суду, КМДА вважає, що проведення зібрань створює загрозу національній безпеці, громадському порядку та правам і свободам громадян.

Рішення суду підлягає виконанню з моменту його оголошення.

Як повідомлялося раніше, 1 грудня Окружний адмінсуд Києва заборонив масові акції у центрі міста у зв’язку з новорічними святами. Відповідно до рішення суду, мітинги були заборонені на Майдані Незалежності, Європейській площі, вулицях Банковій, Грушевського, Богомольця з 1 грудня 2013 року до 7 січня 2014 року.

Водночас демонстрації у парку Шевченка і на Михайлівській площі під заборону не потрапляли.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.