Під посиленою охороною, вночі, відбувається засідання бюджетного Комітету парламенту

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 16.01.2014 00:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22664

Засідання Комітету Верховної ради з питань бюджету почалося о 21.40.

На засіданні присутні 33 народні депутати, що свідчить про наявність кворуму.

Раніше, глава Комітету Євген Геллер проводив закрите засідання з членами комітету - представниками від Партії регіонів і першим заступником міністра фінансів Анатолієм Мярковським,

"Присутнім біля зали для проведення засідань бюджетного комітету журналістам у 16.15, через 15 хвилин після передбачуваного початку засідання, повідомили, що засідання Комітету відкладається на годину, і порадили розходитися", - повідомило видання.

Також наголошується, що через годину в кабінет Геллера прийшов перший заступник міністра фінансів Мярковський, який від коментарів для преси утримався.

Геллер, визирнув зі свого кабінету, на питання кореспондента про те, чи буде сьогодні засідання бюджетного комітету і коли, не відповів. "Ви член бюджетного комітету?.. Журналіст? Висвітлюйте", - сказав він.

Як прокоментував народний депутат від партії "Батьківщина", член бюджетного комітету Олександр Чорноволенко, в кабінеті Геллера проходив розгляд поправок до держбюджету від "регіоналів", і надалі комітет затвердить проект дуже швидко.

"Йде засідання у глави комітету, якесь закрите, таємне, без опозиційних депутатів, там гроші ділять, напевно. Ми вже 2 години чекаємо. Гроші діляться в закритому режимі. А коли всі прийдуть, то за п’ять хвилин все проголосують, і на цьому все закінчиться", - сказав він.

За словами депутата, опозиційні депутати - члени бюджетного комітету не з’ясовували причину затримки початку засідання Комітету.

"Глава тільки в п’ять з’явився. Якщо ви думаєте, що тут все відкрито і гласно, то це не так, і таке не вперше. Так було і в минулому, і в позаминулому році. Процедура, коли наперед все ділилося більшістю, а потім швидко стверджувалося без обговорення або з мінімальним обговоренням. Це типово для роботи Верховної ради після 2010 року", - сказав він.

При цьому депутат зазначив, що до 2010 року над проектом держбюджету сиділи день і ніч, працювали місяцями і розглядали всі поправки.

Тим часом депутат "Батьківщини" Андрій Пишний заявив, що у будівлі комітетів Верховної Ради на Банковій, готуються до можливого проведення там виїзного засідання парламенту.

Про це він сказав в ефірі Громадського телебачення.
"Інформація про можливе виїзне засідання Ради є. Вони (Партія Регіонів) готувалися до виїзного засідання ВРУ. Воно може відбутися на другому поверсі Банкової, де знаходяться приміщення комітету Верховної ради, в тому числі регламентний, в тому числі бюджетний. Я дві години, як звідти", - розповів Пишний.

"Це приміщення більше нагадує казарму. Тому що перші два поверхи повністю затягнуті поліетиленом. Тому що там бігають взад-вперед "беркутівці". Вони там сплять, харчуються…", - додав він.

"Там облаштована зала засідань, де минулого разу відбувався цей виїзний хорал. Вони підготували металеві броньовані ролети, якими є можливість блокувати коридор і дати можливість користуватися лише одним входом-виходом…", - сказав Пишний.

Він також підкреслив, що під будівлею комітетів Ради на Банковій у середу спецпідрозділом "Беркут" посилено кордон внутрішніх військ.

Як відомо, глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов не виключає проведення в четвер виїзного засідання Верховної Ради.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.