Американські законодавці підготували «Закон про відповідальність за порушення Глобальних прав людини»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.01.2014 00:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22676

Американські сенатори Бен Кардін і Джон МакКейн, члени комітету з закордонних справ Сенату США, підготували закон “Про відповідальність за порушення Глобальних прав людини”, який забороняє порушникам прав людини з будь-якої країни світу в’їзд до США і використовувати фінансові інститути країни.

Бен Кардін

Закон розширює повноваження вже діючого закон про порушення прав людини в Росії, відомого як "Закон Магнітського", повідомляється на офіційній сторінці сенатора Бена Кардіна.

"Сполучені Штати повинні підтримувати своє глобальне лідерство в боротьбі з корупцією та порушеннями прав людини, де б вони не відбувалися", - повідомив сенатор Кардін.

"Це двопартійний законопроект дає нам інструменти для стримування майбутніх зловживань у всьому світі, а також захищає нашу стратегічну фінансову інфраструктуру від тих, хто хотів би використовувати її для відмивання чи переховування коштів, здобутих нечесним шляхом. Масові порушники прав людини, від Зімбабве до України, від Гондурасу до Папуа-Нової Гвінеї, ставляться до відома, що вони не можуть уникнути наслідків своїх дій, навіть коли їхня рідна держава не в змозі протидіяти".

"Конгрес прийняв Закон про Магнітського в 2012 році, чим розмістив Сполучені Штати твердо на боці тих, хто бореться за права людини і верховенство права в Росії", сказав сенатор МакКейн.

"Цей закон поширює зусилля на притягнення до відповідальності тих, хто здійснює грубі порушення прав людини в усьому світі. Перебування на позиції верховенства закону і встановлення чітких наслідків за порушення основних прав людини служить інтересам нашої країни і бере своє начало з найглибших цінностей. Я пишаюся тим, що до підготовки цього закону доклав зусилля сенатор Кардін", - констатував Джон МакКейн.

Джон МакКейн

Напередодні МакКейн розкритикував політику США стосовно України

В ході слухань в Сенаті, стосовно ситуації в Україні, які транслювалися наживо в мережі Інтернет 15 січня 2014 року, сенатор-республіканець Джон Маккейн наголосив, що США ведуть недостатньо рішучу політику стосовно ситуації, котра склалась як в Україні, так і в усьому довколишньому регіоні

"Росія тисне на країни, а ми даруємо Лаврову приємні дрібнички. Я цього не розумію!", - зазначив політик

На його думку, Путін намагається відновити Російську імперію. "Те, що він робить в Україні ми бачили і в інших країнах-сусідах", - констатує політик.

На його думку США повинні використати наявні способи допомогти Україні у скрутній геополітичній ситуації. "Може треба протистояти Росії та підтримати українців і таки заговорити про санкції?", - задає риторичне питання політик.

"Адже мова про країну, яка хоче до Європи. Росіяни відмикають газ, підтримують корупцію... Син президента України пройшов шлях від дантиста до мільярдера", - констатував Маккейн.

* * *

Нове законодавство у кілька кроків від стати законом, повідомляє агентство Reuters.

Ми подаємо коротке Резюме законопроекту. Повний текст можна знайти тут. Слухання Сенату відбулися

“Про відповідальність за порушення Глобальних прав людини”

Спонукає Президента публікувати та оновлювати список кожного іноземного громадянина, - якого Президент визначає на основі достовірної інформації, - що несе відповідальність за позасудові вбивства, тортури, або інші порушення прав людини, скоєні стосовно осіб, які виступають за просування прав людини, викривають незаконну діяльність членів уряду.

Робить іноземця з цього переліку таким, що не відповідає критеріям перебування або бути допущеним до Сполучених Штатів.

Скасовує будь-яку візу для такої людини.

Дозволяє мати секретний додаток списку, - за певних умов.

Президент доручає заморозити і забороняє будь-які операції із майном у США особам внесеним до переліку, якщо їхнє майно та майнові інтереси знаходяться у США, прибувають на територію США, або перебувають під контролем, чи надходять під контроль резидента США, чи зареєстрованої у США юридичної особи.

Державний департамент та міністр фінансів щороку звітуватимуть перед Конгресом щодо дій відповідно до даних поправок

* * *

“Закон Магнітського” був названий по імені Сергія Магнітського, російського адвоката, який помер у своїй тюремній камері в 2009 році. Згідно з актом, Білий дім визначив список порушників прав людини,причетних до смерті Магнітського, які підлягають візовій забороні і заморожування активів у Сполучених Штатах.

Москва вважає “Закон Магнітського” спробою втручання у внутрішні справи Росії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.