Прийняті Радою закони суперечать європейським прагненням України

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 17.01.2014 12:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22680

Європейський комісар з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле вважає, що прийняті напередодні Верховною Радою України закони суперечать європейським прагненням українців.

"Глибоко стурбований новим законодавством, що обмежує свободи і суперечить європейським прагненням і зобов’язанням угоди про асоціацію", - написав Фюле на своїй сторінці у Тwitter в п’ятницю.

Парламент у четвер, крім держбюджету на 2014 рік, ухвалив низку резонансних документів, зокрема, закон, який дозволяє проводити заочне кримінальне провадження; закон, що забороняє застосування маскування учасниками масових акцій. Також депутати проголосували за персоніфіковані квитки на футбольні матчі, вирішили ввести кримінальну відповідальність за заперечення злочинів фашизму. Рада також змінила процедуру притягнення депутатів до кримінальної відповідальності.

Як повідомлялося раніше, впродовж декількох років Україна та ЄС працювали над Угодою про асоціацію, підписання якої планувалося 28 листопада 2013 року на саміті у Вільнюсі. Однак угода підписана не була через те, що вона несе певні ризики для національної економіки України. Водночас керівництво України заявляє, що курс на євроінтеграцію залишається незмінним.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.