У Європарламенті назвали одіозні українські закони спробою повернути тоталітаризм

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 17.01.2014 13:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22683

Міжнародне співтовариство, зокрема Євросоюз, має спрямувати свої зусилля на те, щоб Україна не пішла тим шляхом, на який Верховна Рада спробувала повернути країну.

Про це заявив віце-президент Європарламенту Яцек Саріуш-Вольські, коментуючи прийняті в українському парламенті закони, які обмежують права і свободи громадян. Ці закони він назвав "драконівськими".

"Це нахабна спроба реанімувати елементи тоталітаризму у країні, у якої все ще є шанс йти шляхом євроінтеграції", - заявив політик в коментарі Deutsche Welle.

За його словами, і зміст, і процедура прийняття цих поправок до законів "викликають обурення та підривають довіру до українських демократичних інститутів".

"Треба висловлювати протест негайно", - вважає Яцек Саріуш-Вольські, оскільки наслідки дії цих законів матимуть незворотний характер і будуть руйнівними для основних прав українців: свободи слова, мирних зборів, пересування та інших свобод.

На думку Яцека Саріуша-Вольські, останні рішення Верховної Ради "суперечать тим європейським намірам, які проголошують представники чинної української влади".

"Внаслідок цього Україна буде віддалятися від європейських стандартів у напрямку авторитарних країн, де криміналізується діяльність опозиції та громадянського суспільства", - заявив віце-президент Європарламенту.

Як повідомлялося раніше, у четвер, 16 січня, регіонали і комуністи за допомогою підняття рук і без підрахунку голосів ухвалили в парламенті низку законів, які суттєво обмежують демократичні закони в Україні. За інформацією ZN.UA, Президент України Віктор Янукович вже підписав п’ять із них, в тому числі - найбільш одіозний №3879 авторства регіоналів Вадима Колесніченка і Володимира Олійника.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.