«Дойче банк» вирішив перевірити походження грошей Януковича

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.01.2014 01:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22685

В німецький «Дойче банк» надіслали запит стосовно походження грошей старшого сина президента України Віктора Януковича - Олександра. Якщо перевірка зафіксує щось підозріле, транзакцію буде припинено.

Про це в ефірі Еспресо.TV в програмі «Студія Захід з Антоном Борковським» заявила юристка-міжнародниця, співзасновниця ресурсу yanukovich.info Галина Сеник.

До німецького банку було надіслано запит про походження грошей, адже Олександр Янукович є політично значимою особою: «якщо зафіксують щось підозріле, транзакцію можуть зупинити».

Як тільки почалися дослідження «про гроші Януковича» до нас звернулися акціонери «Дойчебанку» зі словами: «що ми можемо зробити? Нас дуже розхвилювала ваша інформація».

Галина Сеник зазначила, якщо вдасться довести, що кошти режиму Януковича були «нажиті кримінальним шляхом в результаті злочину (корупції, а потім відмивання грошей), то є шанси повернути їх до бюджету».

«Як тільки ми почали писати про гроші Януковича до нас звернулися акціонери «Дойчебанку» й сказали: «що ми можемо зробити? Нас дуже розхвилювала ваша інформація. Ми б хотіли більш детально знати, чому наш банк був залучений до таких операцій», - розповіла юристка.

За її словами, син президента Олександр Янукович є одноосібним власником «Всеукраїнського банку розвитку», і цей банк дістав свій стрімкий розвиток саме з приходом Віктора Януковича до влади.

«Цей банк має кореспондентський рахунок у «Дойчебанку». Відтак ми звернулися в «Дойчебанк» й сказали: «зверніть, будь ласка, увагу на те, як пан Олександр розвивав свій капітал і як розвивався «Всеукраїнський банк», - уточнила Галина Сеник, - ми помітили, що з приходом Януковича до влади, ВБР дістав можливість фінансувати залізницю і давати їй кредити під вигідні відсотки».

Відтак до банку було надіслано запит про походження грошей, адже Олександр Янукович є політично значимою особою: «якщо зафіксують щось підозріле, трансакцію можуть зупинити».

За словами юристки, в цьому разі до справи мають долучитись правоохоронні органи Німеччини.

Згідно інформації yanukovich.info, «Дойче банк» є закордонним партнером Всеукраїнського Банку Розвитку (ВБР), який належить Олександру Януковичу. Графіка - yanukovich.info




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.