Фінансовий агент Януковича, Азарова і Клюєвих - Рейнхард Прокш почав сильно хвилюватися

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.01.2014 05:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22688

Після звернення громадськості до міністерства юстиції США Рейхнард Прокш, який певний час був власником Межигір’я, «Activ Solar» та фірми, що забезпечувала перельоти Януковича почав дуже хвилюватись. Час хвилюватися і братам Клюєвим.

Рейнхард Прокш - власник COMPASERVE SE, інкубатора фірм-прокладок в Швейцарії, Німеччині, Австрії, Великобританії, Ліхтенштейна і США.

«Ми звернулись до міністерства юстиції США, розповідаючи їм про те, як наші можновладці використовували пана Рейнхарда Прокша для того щоб вимивати гроші з України. І що Рейнхард Прокш, певний час був власником Межигіря, і що Рейнхард Прокш був власником фірми, яка забезпечувала перельоти Януковича, і що «Activ Solar» був також зареєстрований на Рейнхарда Прокша».

Про це в ефірі Еспресо.TV в програмі «Студія Захід з Антоном Борковським» заявила юристка-міжнародниця (PEPWATCH), член Ради Центру Протидії Корупції Галина Сеник.

«Рейнхард Прокш дуже хвилюється, - наголосила юристка, - після того, як ми звернулись в міністерство юстиції США. Він взнав, що ми про нього багато знаємо в Україні і почав дуже хвилюватися. Він погрожує притягнути нас до суду, мовляв, - про нього поширюється неправдива інформація». Щоправда, до суду він досі не подав.

Як розповіла Галина Сеник, зараз тривають процедури, аби припинити його членство в Американському об’єднані юристів. «Ми і туди звернулися, зазначивши , що пан Прокш фактично зігнорував свої обов’язки юриста – захищати інтереси громадськості», - уточнила вона.

Братам Клюєвим час теж хвилюватися

Розслідування віденської прокуратури щодо діяльності Клюєвих триває

Фінансовий відділ австрійської прокуратури відкрив провадження щодо фінансової діяльності Клюєвих після численних звернень громадськості у серпні 2012 року.

За словами Галини Сеник подібні розслідування тривають довго, бо передбачають співпрацю з правоохоронними органами України.

«Можете уявити, яка там зараз відбувається співпраця, - наголосила Галина Сеник, - проте існує ймовірність, що за зміни обставин справу буде завершено». За її словами, українські олігархи не лише виводять гроші в офшорні зони.

«Брати Клюєви абсолютно нормально показали, як використовуються державні гроші для розбудови власної імперії, - наголосила юристка, - тож і виходить найбільша в світі імперія з використання сонячної електроенергії [«Activ Solar» - прим. «Аратти»]. Браво! Але за це платимо ми, платники податків, за те, що вони назвуть приватним бізнесом».

* * *

У Президента Віктора Януковича, прем’єр-міністра Миколи Азарова та секретаря Ради Національної Безпеки і Оборони Андрія Клюєва, як і у його брата - заступника голови Партії регіонів народного депутата Сергія Клюєва, один експерт з оптимізації сплати податків і приховування кінцевого власника, а насправді - «відмивання грошей». Він обслуговує всіх перерахованих вище осіб, і це д-р Рейнхард Прокш.

Рейнхард Прокш є уродженцем Ліхтенштейну, має австрійське громадянство і стверджує, що також є акредитованим адвокатом в Нью-Йорку вже понад 20 років. Дуже ймовірно, що він є резидентом США. Рейнхард Прокш - власник COMPASERVE SE, інкубатора фірм-прокладок в Швейцарії, Німеччині, Австрії, Великобританії, Ліхтенштейні та США.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.