Рада Європи розгляне сьогодні ситуацію в Україні

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 20.01.2014 12:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22690

Рада Європейського Союзу з питань зовнішніх відносин на засіданні в понеділок, 20 січня, має намір обговорити ситуацію в Україні, повідомляє верховний представник ЄС з закордонних справ Кетрін Ештон.

"Ми пильно стежимо за розвитком ситуації в Україні. Ми знаємо, що Янукович сказав, що сьогодні відбудуться переговори щодо розв’язання політичної кризи. Ми сподіваємося, що вони відбудуться і подивимося, яким буде їхній результат", - сказала вона журналістам у Брюсселі.

Крім того, Кетрін Ештон заявляє, що заплановані на сьогодні переговори влади й опозиції в Україні після нічних заворушень в Києві є позитивним рухом вперед.

"Ми стежимо дуже пильно за подіями в Україні в останні кілька днів. Я бачу, що президент Янукович збирається говорити з лідерами опозиції. Я сподіваюся, що це позитивний рух вперед", - сказала вона перед початком засідання.


Президент України Віктор Янукович доручив секретарю ради національної безпеки і оборони Андрію Клюєву створити робочу групу з представників адміністрації президента, уряду та опозиції, яка займеться вирішенням кризової ситуації в країні.

Лідер Батьківщини Арсеній Яценюк заявив, що президент подзвонив йому особисто і запропонував сісти за стіл переговорів.

Другий день на вулиці Грушевського триває протистояння правоохоронців з мітингувальниками, яке почалося в неділю після того, як мітингувальники намагалися прорватися в оточений правоохоронцями урядовий квартал. За фактом подій відкрито кримінальне провадження за статтею 294 КК України - "масові заворушення". Міліція повідомила, що затримала вже понад 20 осіб.

Опозиція відхрестилася від атаки мітингувальників на правоохоронців, один з лідерів опозиції Віталій Кличко в неділю намагався зупинити зіткнення на Грушевського. При цьому об’єднання Правий сектор підтвердило свою участь у подіях біля стадіону Динамо в Києві.

У понеділок вранці кілька десятків людей у масках з імпровізованими щитами намагалися прорвати кордон спецназівців біля стадіону імені Лобановського. Правоохоронці застосовували проти мітингувальників шумові гранати і стріляли з пневматичної зброї.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.