Кількість постраждалих у сутичках на Грушевського досягла 200 осіб

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 20.01.2014 13:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22692

Загальна кількість постраждалих серед активістів і міліціонерів під час сутичок біля стадіону імені Валерія Лобановського на вулиці Грушевського становить більше 200 осіб.

Про це в понеділок, 20 січня, повідомили прес-служби КМДА та МВС.

За даними департаменту охорони здоров’я КМДА до ранку по допомогу до лікарів звернулися 103 учасники протестів.

З них 42 людини потрапили до лікарні з різними пораненнями, причому четверо з них отримали важкі поранення.

"Чотири людини отримали травми важкого ступеня тяжкості (травми очей, кінцівок). Серед інших причин госпіталізації - травми, забиті, рвані рани, черепно-мозкові травми", - повідомили у КМДА.

У той же час у МВС заявляють, що під час зіткнень з маніфестантами постраждали близько 100 міліціонерів. "Близько 100 працівників органів внутрішніх справ звернулися по медичну допомогу. 61 з них госпіталізовано", - повідомили у міліції.

У постраждалих співробітників лікарі діагностували черепно-мозкові травми, переломи, травми і отруєння газом.

20 січня на вулиці Грушевського у Києві почалися сутички між активістами і правоохоронцями, хоча вони і мають точковий характер і відбуваються час від часу.

Нагадаємо, 19 січня на вулиці Грушевського активісти Євромайдану почали прориватися крізь кордони міліції, які перегороджували доступ до урядового кварталу. В кількох місцях почалися бійки, автобуси міліції почали зрушувати з місць, в одному з них розбили вікна і підпалили його. Всього було спалено чотири автобуси міліції і два вантажних автомобілі.

При цьому народного депутата Віталія Кличка, який закликав не бити міліцію, зустріли криками "Ганьба!" і облили з вогнегасника.

На Грушевського перебували близько тисячі "беркутівців" і приблизно 10 тисяч мітингувальників. Між сторонами постійно відбувалися сутички, міліція застосувала сльозогінний газ і світлозвукові гранати. У свою чергу мітингувальники кидали у міліцію коктейлі Молотова і підпалили кількох бійців "Беркута"

Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що опозиція не має до сутичок ніякого стосунку. Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом масових заворушень у столиці.

Міліція затримала 20 учасників зіткнень.

Голова "УДАРу" Віталій Кличко зустрівся ввечері з президентом Віктором Януковичем у його резиденції у Межигір’ї і повідомив, що президент пообіцяв створити комісію з врегулювання політичної кризи. Окрім того, керівник "Батьківщини" Арсеній Яценюк заявив, що йому зателефонував президент Віктор Янукович і запропонував переговори.

Пізніше президент Віктор Янукович доручив секретарю Ради національної безпеки і оборони України (РНБОУ) Андрію Клюєву створити робочу групу для розгляду питань щодо врегулювання політичної кризи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.