Нардеп Олійник зізнався, що не рахував руки колег під час ухвалення скандальних законів

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 21.01.2014 15:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22706

Один з авторів скандальновідомого закону про наклеп та екстремізм, який розкритикували ЗМІ і представники світової спільноти, регіонал Володимир Олійник підтвердив, що не рахував підняті руки під час голосування у ВР.

Скандальне голосування

Про це він заяивив в ефірі "Громадського ТБ"

За його словами, до лічильної комісії ВР, яка встановлювала результати голосування за скандальні закони, входили представники Партії регіонів і КПУ.
Олійник каже, що представники опозиції відмовилися долучатися до роботи.

Але він вважає комісію легітимною, тому що там був кворум.

"В тих умовах, коли почали заважати голосувати навіть особисто підняттям рук, ми пішли по принципу, які фракції підтримують це рішення", - сказав Олійник.

"І фракція комуністів і їх лідер сказали: всі ми підтримуємо рішення, це 32 депутати і лідер фракції ПР, що 203 плюс там ще позафракційні. Таким чином це була та кількість депутатів, яка попередньо дала згоду підтримати рішення", - зазначив він.

Таким чином, визнав регіонал, рішення приймалося на базі двох фракцій.

Олійник запевняє, що кожен депутат персонально поставив підпис, який підтверджує його голосування.

"Якщо ви мені покажете, що депутат неперсонально голосував, я маю на увазі відмовився від свого голосу, це може бути предметом розгляду нашої комісії", - сказав він.

За словами Олійника, депутати, які були всі в залі, працювали в тих умовах, які створила опозиція.
На зауваження журналіста, що ПР сама вдавалась до блокування парламенту, Олійник сказав, що блокування президії ВР і голови ВР у своєму кабінеті " це різні речі".

Він вважає, що голосування пройшло з чітким дотриманням "регламенту України".

"Немає такого, що має вестися персональний підрахунок піднятих рук. Ця процедура не унормована регламентом. Я юрист, я себе поважаю. А там, де неунормована, я маю право діяти на вибір нашої комісії", сказав Олійник.

Від "Аратти": в нас виникло питання до юриста-нардепа Олійника: навіщо, виходячи з вашої версії розуміння Регламенту, здійснювати процедуру голосування взагалі? Адже, за вашою логікою, достатньо усних заяв лідерів фракцій.

А гроші, заощаджені на системі "Рада", як полюбляють заявляти ваші колеги-нардепи, спрямувати на покращення бюджетників і інших верств населення.

Чи ми щось не так зрозуміли?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.