Керівництво ЄС в шоці і погрожує санкціями

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 22.01.2014 15:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22722

Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу заявляє про готовність ЄС “розглянути можливі дії” Брюсселя щодо України.

"Ми занепокоєні розвитком подій в Україні і будемо продовжувати відстежувати їх розвиток, як і оцінювати можливі дії ЄС і наслідки для наших відносин", - заявив він у середу в Брюсселі, говорячи про ситуацію в Україні.

Президент ЄК також відзначив "глибоку стурбованість у зв’язку з недавнім обмеженням основних свобод, включаючи свободу слова і свободу ЗМІ".

Баррозу також закликав українську владу зняти напругу в країні.

"Я хотів би особливо підкреслити основну відповідальність української влади вжити дій, щоб зняти ескалацію цієї кризи і для цього залучити в діалог опозицію, громадянське суспільство", - заявив він у середу в Брюсселі.

Баррозу зазначив: "Ми шоковані останніми новинами з України про смерті протестувальників і висловлюємо свої глибокі співчуття їхнім родинам".

"Ми засуджуємо в самих сильних виразах застосування сили і насильство і закликаємо всі сторони негайно від цього утриматися і почати робити кроки, які допоможуть зняти эсклацию ситуації", - підкреслив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.