Меркель застерегла Януковича від насильницького розгону Майдану

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 23.01.2014 16:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22734

Федеральна канцлерка Німеччини Анґела Меркель висловилася проти застосування санкцій щодо України. На її думку, значно важливіше зараз шукати нові шляхи для діалогу із Києвом.

Федеральна канцлерка Німеччини Анґела Меркель вважає питання санкцій проти України на даному етапі недоречними.

"Як міністерство закордонних справ, так і я вважаємо, що санкції на даний момент є не на часі", - заявила Меркель у четвер, 23 січня, повідомляє інформаційне агентство reuters. На думку канцлерки, значно більше мова має йти про те, аби з огляду на масові протести у Києві "відкривати канали для діалогу".

Анґела Меркель застерегла президента України Віктора Януковича від насильницького розгону Майдану. "Ми очікуємо від українського уряду, що він забезпечить демократичні свободи, особливо можливість участі у мирних демонстраціях, що він захистить життя, що насильство не застосовуватиметься", - цитує канцлерку інформаційне агентство dpa.

Уряд ФРН "надзвичайно стурбований і обурений" тим, що в Україні були "протягнуті" закони, котрі ставлять під питання основні свободи громадян, запевнила федеральна канцлерка Німеччини.

Меркель закликала Януковича до прямих переговорів із опозицією. "Це завдання кожного уряду, забезпечити можливості для вільного вираження думок", - сказала канцлерка.

Нагадаємо, що у зв’язку з ескалацією насильства у Києві міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр 22 січня провів телефонну розмову зі своїм українським колегою Леонідом Кожарою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.