Екс-міністр оборони України Анатолій Гриценко закликає захищати людей і країну від бандитів зі зброєю

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.01.2014 06:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22738

Анатолій Гриценко пропонує посилити присутність депутатів на Майдані, а всім, хто має зброю, – ставати на захист людей зі зброєю, але не застосовувати її першими.

Публікуємо текст його заяви повністю:

ЗАХИСТИМО КРАЇНУ ВІД БАНДИТІВ!

ОЦІНКА СИТУАЦІЇ

В країні відбувається найпотужніший і найбільш тривалий за всі роки незалежності конфлікт – між владою і народом.

Конфлікт спровокувала влада, не народ. Справедливі й абсолютно обґрунтовані вимоги Майдану влада задовольняти не збирається, вже третій місяць поспіль. Навпаки, своїми діями влада провокує дальше загострення конфлікту.

Прийнято і введено в дію закони, якими зміцнено силовий (поліцейський) блок держави і водночас – суттєво обмежено базові конституційні права 45 мільйонів громадян. Цими законами, що явно суперечать Конституції, людей позбавили можливості захищати свої права мирним шляхом, за будь-які прояви невдоволення чи протидії владі – встановлено надмірно жорстку кримінальну відповідальність.

Для протидії народу влада задіяла усі правоохоронні й силові органи, насамперед їхні спецпідрозділи, органи прокуратури і суди. Жодного з представників влади, які віддавали злочинні накази і злочинно їх виконували – не засуджено, не заарештовано і навіть не затримано.

Паралельно весь цей час переслідують, затримують, заарештовують і рішеннями суду визнають винними активістів Майдану, навіть тих, хто став жертвою незаконного застосування сили з боку влади.

Замість того, щоб забезпечити правопорядок і безпеку громадян, влада мобілізувала на свою сторону тисячі бандитів. Бандитами наповнили вулиці столиці, вони полюють на активістів Майдану, захоплюють їх, залякують, катують і навіть вбивають. Влада не реагує або діє з бандитами заодно.

За цих умов громадяни від мирних мітингів і пікетів змушені перейти до більш рішучих, в тому числі силових дій проти злочинної влади. Оскільки лідери опозиційних фракцій не взяли ситуацію під свій контроль і проявили нерішучість, люди самоорганізуються і діють на власний розсуд. Захищаючи свої права, від гніву й розпачу вони, як і влада, вдаються до силових дій і так само виходять за межу закону.

Залученням снайперів, яким віддали наказ застосовувати вогнепальну зброю на враження (стрільба в голову), влада вже спричинила умисні вбивства і масові поранення й каліцтва активістів Майдану та журналістів. Число постраждалих налічує вже сотні людей і збільшується щодня, причому з обох сторін.

Тим не менше, влада не зупиняється, навпаки вона стягує до Києва спецпідрозділи МВС і Внутрішні війська, накопичує техніку та спецзасоби, готівкою приховано підгодовує офіцерів і бійців Беркуту та Внутрішніх військ – готує силову зачистку Майдану. Нам про це відомо достеменно. Наказ нищити Майдан і його активістів – лише питання часу.

ЗАВДАННЯ

1) Захистити Майдан і людей – від побиття та вбивства.

2) Очистити Київ від бандитів, відновити безпеку і правопорядок.

3) Змусити владу відмовитися від силових дій проти народу.

4) Створити передумови для швидкого мирного вирішення конфлікту.

ПЛАН ДІЙ

Лідерам трьох опозиційних фракцій, спільно зі Штабом спротиву:

1) Припинити вважати (називати публічно) людей на Грушевського провокаторами. Головний провокатор загострення ситуації і конфлікту загалом – це влада.

2) Включити до Штабу спротиву командирів опору на Грушевського з метою чіткої координації спільних дій по захисту Майдану, відповідальність покласти на Андрія Парубія (іншим у Штабі вони не довіряють).

3) Посилити Автомайдан народними депутатами, на їхніх власних автомобілях.

4) На випадок загрози штурму Майдану негайно забезпечити, щоб усі опозиційні народні депутати стояли в першому ряду захисників Майдану, очі-в-очі з бійцями Беркуту та Внутрішніх військ. Вивести з Майдану жінок, крім лікарів і журналістів.

5) Забезпечити на імовірних напрямах штурму Майдану автомобілі зі звуковими підсилювачами для оперативного управління обороною Майдану і доведення до людей відповідних наказів під час відбиття штурму. Підготувати додатковий комплект мегафонів, на випадок знищення автомобілів. Визначити авторитетних людей, з досвідом військового керівництва, здатних управляти і брати на себе відповідальність за дії тисяч людей в умовах силового штурму Майдану (на кожен із напрямів можливого наступу).

Автомайдану:

1) Цілодобово відслідковувати переміщення спецпідрозділів МВС, негайно інформувати Штаб спротиву про ознаки концентрації військ (сил) з агресивними намірами проти Майдану.

2) Спільно із задіяними футбольними вболівальниками, іншими активними громадянами, в т.ч. військовими запасу та працівниками приватних охоронних структур, виявляти у місті бандитів, локалізовувати їхні злочинні насильницькі дії. Затримувати, фіксувати їх і, за наявності, їхні документи на фото (відео), супроводжувати до райвідділів міліції з фото (відео) фіксацією факту передачі та документів працівників міліції, яким бандитів передано. Інформацію про затримання бандитів негайно передавати журналістам.

Генералам і офіцерам запасу (задіяним за окремим планом):

1) Виявляти власними силами і оперативно перевіряти повідомлення, що надходять різними каналами, в т.ч. через ЗМІ, про можливі переміщення військ і техніки, які можуть створити загрозу Майдану і життю людей. Про підтвердження чи спростування негайно інформувати Штаб спротиву і політиків, яким довіряєте, для оприлюднення від їхнього імені в пресі.

2) Цілодобово виявляти і локалізовувати провокаторів і бандитів всередині Майдану. Залучити додаткові сили в разі попередження про штурм та під час штурму Майдану.

УВАГА!

У зв’язку з тим, що влада неспроможна забезпечити спокій на вулицях і захист людей від насилля, більше того – влада діє спільно з бандитами і вдається до застосування вогнепальної зброї, внаслідок чого вже є загиблі й поранені серед громадян,

ПРОПОНУЮ:

Всім, хто має легальну вогнепальну зброю, в першу чергу народним депутатам, генералам і офіцерам запасу, з досвідом війни в Афганістані та участі в миротворчих операціях, ветеранам спецназу Збройних Сил та інших силових структур, працівникам приватних охоронних структур, журналістам, усім відповідальним громадянам – в разі небезпеки СТАТИ НА ЗАХИСТ ЛЮДЕЙ ЗІ ЗБРОЄЮ.

Якщо влада неспроможна забезпечити громадський порядок і життя людей – це має зробити народ, свідомі й відповідальні громадяни.

Під власну відповідальність визначаю ПРАВИЛА ЗАСТОСУВАННЯ ЗБРОЇ:

1. Не застосовувати зброю першим – забороняю категорично.

2. В разі, якщо бандитів, які створюють загрозу життю людей, можна зупинити від злочину іншими засобами фізичної протидії – зброю не застосовувати.

3. В разі, якщо інші засоби протидії не гарантують захисту життя людей, проти бандитів застосовується вогнепальна зброя. Перший постріл – попереджувальний у повітря, наступні – по ногам бандитів. В разі, коли напад на людей здійснюється стрімко і часу на попередження немає – стріляти одразу по ногам.

4. В разі, якщо бандити застосовують проти людей вогнепальну зброю – стріляти по ним без попередження.

5. Стріляти на смертельне враження, в голову чи верхню частину тіла – забороняю, за будь-яких умов.

6. В разі, якщо бандит піднімає руки догори, або іншим чином подає сигнал про припинення злочинних дій – застосовувати проти нього зброю забороняю. Затримати і вивести з місця події, не допустити проти нього насильства з боку збурених людей.

7. Бандитами вважати осіб, які умисно і свідомо вдаються до насилля проти людей, створюючи загрозу їхньому життю. Незалежно від того, виглядають вони як цивільні особи, чи одягнені в форму бійців спецпідрозділів (або схожу на міліцейську форму). Вбивати своїх громадян, стріляти по них – заборонено, і якщо хтось порушує присягу на вірність Українському народу і застосовує зброю проти мирних людей – значить, він бандит.

ЯКЩО БАНДИТИ ПІДУТЬ НИЩИТИ МАЙДАН І ВБИВАТИ ЛЮДЕЙ – стоятиму поряд з Вами. У першому ряду. І стрілятиму по бандитам першим із Вас.

Роби як я! Маю честь.

Від «Аратти»: Про протистояння, зброю та про психологічний і моральний портрет співробітників "Беркуту" йшла розмова з військовим експертом, психологом Олексієм Арестовичем у програмі "Відкритим текстом" "Війна чи мирне протистояння?" в ефірі телеканалу ZIK увечері 23 січня (повний запис програми - тут). Радимо до перегляду!


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.