Майдан ухвалив рішення - з владою вести переговори більше немає сенсу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.01.2014 07:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22739

На Майдані Незалежності учасники Євромайдану та лідери опозиції ухвалили рішення про вихід з переговорного процесу з владою та розширення території Майдану до вул. Ольгінської. Вулиця Грушевського віднині - також територія Майдану

Фото - Reuters

Про це за загальним рішенням заявили Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок, пише “Українська правда”.

Перед тим лідеру ВО "Свобода" Олегу Тягнибоку не вдалося переконати Євромайдан погодитися на умови влади і припинити блокувати урядовий квартал.

Як повідомляє УНІАН, Тягнибок, виступаючи на сцені Майдану, розповів мітингувальникам про хід переговорів з Януковичем і звернувся до них з питанням, чи згодні вони діяти за планом, згідно з яким влада пообіцяла відпустити заарештованих активістів Майдану в обмін на розблокування вулиці Грушевського.

Однак Майдан незадоволеними вигуками відреагував на таку пропозицію. Тоді Тягнибок запропонував Майдану проголосувати, чи йти на пропозиції влади, або продовжувати протистояння на вулиці Грушевського.

"Відповідно якщо не погоджуємось, репресії з боку влади продовжуються. Яке рішення ухвалюємо?", - спитав Тягнибок у присутніх на Майдані та попросив проголосувати. Більшість людей проголосували за другий варіант.

Майдан дав згоду на вихід з переговорного процесу, на те, що "кожен взяв на себе відповідальність за те, що активно продовжить боротьбу, але наші побратими лишаються в ув’язненні".

"Ми йдемо на подальшу боротьбу, але за умови, що це є дисципліна, виконання наказів і єдине військо", - поставив умову Тягнибок, з якою Майдан також погодився.

У свою чергу лідер фракції Батьківщина Арсеній Яценюк проголосив Грушевського територією Майдану.

"Звертаюсь до Андрія Парубія розширити територію Майдану по вулиці Інститутській до Ольжича (мається на увазі вул.Ольгинська поблизу ст.м.Хрещатик)", - наголосив Яценюк.

Разом з тим Яценюк також закликав Майдан до дисципліни.

"Ніхто не робить ніяких кроків крім тих, які погоджені. Ми проводимо далі переговори, щоб добитися реального результату, а не того, щоб нам пообіцяли і не виконали", - заявив Яценюк.

"Звертаюсь до кожного: виключно мирний протест. Тримаємо оборону, і ні кроку назад. Дисципліна, порядок і відповідальність", - закликав Яценюк.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.