Силовики визнали - всі захоплені протестувальники - заручники

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.01.2014 09:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22740

Генеральний прокурор Віктор Пшонка торгується з протестувальниками - пом’якшить долю арештантам, якщо звільнять Грушевського. Він стверджує, що готовий іти на поступки щодо “в’язнів Грушевського”.

Віктор Пшонка торгується з протестувальниками - пом’якшить долю арештантам, якщо звільнять Грушевського

Про це йдеться у відповідній заяві Генпрокуратури.

"В разі, якщо радикально налаштовані особи припинять насильницькі дії, підпали, погроми, опір правоохоронним органам та звільнять вулицю Грушевського, органи прокуратури будуть клопотати перед судами про зміну запобіжного заходу на більш м’яку для вже арештованих осіб, та про міру запобіжного заходу не пов’язану з арештом для тих, кому її ще не обрано", - йдеться у заяві.

У прокуратурі повідомили, що на сьогоднішній день правоохоронними органами "за участь і організацію масових заворушень" на вулиці Грушевського затримано 71 особу, з них - суд обрав міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою 36 особам. Розгляд інших судових справ призначено на найближчі дні, а сотні осіб знаходяться у розшуку.

Не обійшлось у заяві Пшонки і без погроз.

"Чим довше продовжується протистояння, тим більше правопорушень здійснюється, тим більше кримінальних проваджень реєструється у Єдиному реєстрі досудових розслідувань, тим більше людей потрапляють до слідчих ізоляторів за грубе порушення законів".

Захарченко також погрожує: “Якщо протестувальники послухають Пшонку і підуть з Грушевського, зачистки Майдану не буде”

Захарченко також погрожує: “Якщо протестувальники послухають Пшонку і підуть з Грушевського, зачистки Майдану не буде”

МВС закликає прислухатися до пропозицій Генпрокуратури та покинути вулицю Грушевського, і тоді вживатиме силових дій щодо звільнення Майдану Незалежності

Про це йдеться у зверненні міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, яка оприлюднила прес-служба відомства.

"До громадян звернулася Генеральна прокуратура України. Якщо присутні на вул. Грушевського приймуть цю пропозицію та покинуть небезпечну територію, органи внутрішніх справ не здійснюватимуть жодних заходів щодо переслідування цих людей. Крім того, гарантую, що міліція не вживатиме силових дій щодо звільнення Майдану Незалежності", - зазначив Захарченко.

Разом з тим глава МВС звернувся до правоохоронців та закликав їх "бути стриманими, не реагувати на дрібні провокації, проявити витримку".

"Ми завжди виступали за мирне урегулювання ситуації. Народ України здатен вирішувати складні конфлікти і не раз це демонстрував. Маю надію, що розсудливість обох сторін переможе емоції та, нарешті, припинить нікому не потрібне протистояння", - додав Захарченко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.