Президент Польщі каже, що санкції проти української влади можуть запровадити будь-якої миті

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 24.01.2014 16:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22748

Українська влада має розуміти, що запровадження санкцій проти неї може відбутися у будь-який момент, якщо вона не зупинить ескалацію конфлікту в країні.

Про це заявив Президент Польщі Броніслав Коморовський польських журналістам, повідомляє його прес-служба.

"Українська влада має однозначно розуміти, що санкції висять на волосині, що це є те, що може відбутися щомиті, якщо не буде зупинена спіраль конфлікту", - заявив Коморовський.

За його словами, у Європі розуміють, що "санкції - це надзвичайний захід, який часом більше діє на уяву, коли є загрозою".

Коморовський каже, що йдеться не лише про покарання, а й про зупинку сповзання України до авторитарних і недемократичних рішень. Проте він застеріг, що часом відбувається так, що санкції не зупиняють, а навпаки прискорюють переорієнтацію країн до авторитаризму.

"Прикладом цього процесу може бути Білорусь", - пояснив Президент Польщі.

Він заявив про потребу перейти в Україні до реальних переговорів і зробити реальні кроки, наприклад, щодо законів, які "справедливо вважають антидемократичними".

Нагадаємо, що 22 січня Президент Польщі Броніслав Коморовський зателефонував Віктору Януковичу і закликав зупинити насильство в країні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.