ЄС закликає владу України дотримати слова і продовжити переговори

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 27.01.2014 14:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22760

Європейський Союз закликає українську владу дотримати своїх обіцянок перед опозицією і продовжити з нею переговори.

Про це йдеться в заяві представництва ЄС в Україні.

«Глави дипломатичних місій ЄС в Україні вітають недавні переговори між владою і опозицією. Ми закликаємо владу дотримати своїх обіцянок і заяв, зроблених у контексті переговорів з опозицією. Переговори повинні тривати», - заявили в представництві ЄС.

Крім того, в представництві висловили стурбованість у зв’язку з арештами поранених людей перед лікарнями, численними випадками зникнення людей і повідомленнями про катування, а також вимагають покарати винних у цих злочинах.

Також ЄС закликає українську владу забезпечити прозорість судових засідань над активістами Євромайдану, щоб судові рішення ухвалювалися «обґрунтованим, мотивованим і прозорим чином» відповідно до Європейської конвенції з прав людини та інших міжнародних зобов’язань України.

«Враховуючи великий суспільний резонанс цих судових слухань, ми глибоко шкодуємо, що представники ЗМІ не були допущені спостерігати за процесом або вести відео- та аудіозйомку цих публічних слухань, незважаючи на те, що українське законодавство надає таку можливість. Ми закликаємо українську владу вжити заходів для забезпечення повної прозорості в майбутньому», - зазначають у представництві ЄС.

При цьому в представництві додали, що проводять моніторинг судових засідань над учасниками акцій протесту, а представники ЄС беруть участь в них статусі спостерігачів.

Як повідомлялося раніше, сьогодні, 27 січня, в Україну прибуде делегація Європарламенту і Євросоюзу для обговорення ситуації, що склалася в країні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.