Пропагада чи щось більше? Іноземна держава Росія звинуватила інші іноземні держави у вручанні у внутрішні справи суверенної України

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 29.01.2014 10:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22776

Рада Федерації прийняла в середу, 29 січня, заяву щодо ситуації в Україні, висловивши “подив і обурення заявами низки західних політиків, які безцеремонно втручаються у внутрішні справи України і навмисне провокують дестабілізацію ситуації в країні”, передає інформагентство РИА Новости.

"Рада Федерації закликає припинити неприкрите втручання ззовні у справи суверенної держави", - йдеться в документі.

У заяві сенатори висловили занепокоєння ситуацією в Україні і зазначили, що спровоковані опозицією масові безлади не мають нічого спільного з мирними акціями протесту. "Добре організована кампанія спрямована на дискредитацію і повалення легітимної влади. Погроми і підпали в Києві та інших українських містах, штурм адміністративної будівлі, агресивні дії проти сил правопорядку, що призвели до людських жертв і значної кількості постраждалих, відбуваються зі схвалення тих, хто вивів людей на вулиці", - йдеться в заяві Ради Федерації.

Сенатори також зазначають, що Україна перебуває у стані глибокої політичної кризи, яка може мати тяжкі наслідки для українського народу, державності і територіальної цілісності України.

"Рада Федерації рішуче засуджує прояв насильства, націоналізму, ксенофобії та закликає всі політичні сили України шукати шляхи виходу з нинішнього протистояння тільки через конструктивний діалог. Це має відбуватися без жодних ультиматумів та тиску", - переконані сенатори.

У заяві вони наголошують на важливості того, щоб і влада, і опозиція на основі чинних законів виробили позитивний сценарій подолання політичної кризи та вирішення наявних у суспільстві проблем.

Раніше повідомлялося, що в Брюсселі 28 січня відбувся саміт Росія-ЄС. Однією з основних тем зустрічі президента РФ Володимира Путіна і провідних політиків ЄС стало обговорення ситуації в Україні. Крім іншого, Євросоюз має намір роз’яснити російській делегації, що угода про асоціацію з Україною не відкидає тісної співпраці Києва з Москвою. Саміт з причини назрілих суперечностей між сторонами щодо низки політичних питань було скорочено з двох днів до трьох годин.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.