Парламент без обговорення хутенько проголосував закон про амністію від влади

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 30.01.2014 00:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22782

Верховна Рада ухвалила без обговорення в першому читанні та в цілому законопроект, внесений депутатом від Партії регіонів Юрієм Мірошниченком, «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» (4021-3).

За дане рішення проголосували 232 із 416 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Підтримали це рішення фракції ПР (189 депутатів із 204) та КПУ (32 из 32).

Фракції «Батьківщина», «УДАР» і «Свобода» не дали жодного голосу.

Водночас за цей закон проголосували 11 позафракційних, зокрема, Руслан Бадаев, Василь Кравчук, Володимир Купчак, Михайло Поплавський, Володимир Рибак, Олег Табалов, Ігор Калєтнік, Микола Круглов, Василь Кутовий, Ігор Рибаков, Андрій Табалов.

Опозиція виступала категорично проти ухвалення даного законопроекту.

Тим часом тексту законопроекту немає на сайті парламенту, але, як зазначають народні депутати, ним передбачається, що звільнення ув’язнених може відбутися лише після того, як будуть звільнені всі адміністративні будівлі.

Як повідомляється, перед голосуванням відбулася нарада фракції ПР за участю Президента України Віктора Януковича, глави АП Андрія Клюєва, в.о. прем’єра Сергія Арбузова.

Нарада відбувалася у закритому режимі. Між тим, дещо стало відомо згодом.

Якщо опозиція і влада не зможуть у найближчі тижні домовитися між собою, Президент Віктор Янукович оголосить дострокові парламентські вибори в Україні.

Про це Президент заявив під час засідання фракції Партії регіонів.

Як повідомив нардеп від ПР Володимир Олійник, Янукович попередив їх, що до нього є багато звернень з приводу дострокових парламентських виборів.

Він також розповів, що Янукович на засіданні фракції нагадав депутатам про те, що є конкретний план дій і узгоджений проект закону про амністію, який передбачає звільнення адміністративних установ і його треба виконувати.

Цю ж інформацію підтвердив і лідер УДАРу Віталій Кличко.

«Нажаль було оголошено, що в разі не голосування Президент розглядає можливість розпустити парламент», - сказав Кличко.

Він додав, що їхні юристи вивчили це питання і в Конституції немає такого пункту, немає підстав для розпуску парламенту…», - сказав Кличко, і додав, що якщо це буде зроблено це буде антиконституційно.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.