Лукаш запевняє, що депутатську комісію з конституційної реформи створять найближчим часом

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 30.01.2014 14:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22784

Парламент найближчим часом розгляне питання про створення тимчасової спеціальної комісії з питань проведення конституційної реформи, повідомила міністр юстиції Олена Лукаш.

Раніше опозиція запропонувала створити таку комісію, депутати планували в середу, 29 січня, розглянути це питання, проте так до нього і не приступили.

«Найближчим часом парламент розгляне також питання створення тимчасової спеціальної комісії з питань проведення конституційної реформи. Участь у ній візьмуть представники всіх фракцій Верховної Ради України. Метою її роботи буде підготовка тексту змін до Конституції України, які збалансують відносини між гілками влади і введуть парламентсько-президентську республіку» - сказала Лукаш.

Раніше міністр юстиції Олена Лукаш заявила, що лідери опозиційних фракцій парламенту на зустрічі з президентом України Віктором Януковичем у понеділок дійшли згоди, що конституційна реформа 2004 року недосконала. Сторони обговорили питання спільної участі в конституційній реформі та обов’язкового співпраці у цьому питанні з європейськими інститутами.

Закон про перехід до парламентсько-президентської республіки був визнаний неконституційним рішенням Конституційного суду 30 вересня 2010 року в перший рік президентських повноважень Віктора Януковича. Повноваження президента знову посилилися, а країна повернулася до президентсько-парламентської форми правління. Тепер опозиція хоче, щоб країна знову повернулася до парламентсько-президентської республіки.

У середу, 29 січня, народний депутат Сергій Міщенко (позафракційний) зареєстрував у Раді законопроект, який дозволяє Конституційному суду переглядати свої рішення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.