Американський експерт вважає, що влада України порушує міжнародні угоди

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 31.01.2014 11:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22790

В Україні є ознаки масових порушень прав людини, і головну відповідальність за це несуть урядовці, командування сил міліції та окремі бійці силових структур.

Таким є висновок експерта з міжнародного права Університету Джорджа Вашингтона Ральфа Стайнгарда, який досліджував останні події в Україні.

Обмеження права громадян на мирний протест, застосування надмірної сили проти демонстрантів, побиття і тортури – порушують норми міжнародних угод, які підписала Україна.

Професор Університету Джорджа Вашингтона Ральф Стайнгард нагадує, що обов’язком держави є гарантування прав та свобод людини.

«У громадянському суспільстві одним з основоположних є право людей на мирне і вільне висловлювання думки», – підкреслює він.

Україна приєдналася до ряду міжнародних угод, що регламентують права людей на протест. У європейській конвенції прав людини, у положеннях ОБСЄ та Ради Європи чітко визначено, що брутальність поліції та надмірне застосування сили – неприпустимі.

Професор права Університету Джорджа Вашингтона розмірковує про питання сили та її застосування:

«Що таке надмірна сила? Це завжди важко визначити ствердно, але загальним принципом є таке: поліцейський не може застосовувати більше сили, ніж необхідно, і лише у випадку прямої загрози своєму життю чи здоров’ю».

Стайнгард зауважує, що правоохоронці мають право реагувати на агресивні дії протестувальників. Втім реакція у таких випадках чітко регламентована:


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.