Ребека Гармс повідомила про подвійне громадянство українських високопосадовців. Українські чиновники це заперечують і вимагають спростування

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 4.02.2014 17:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22805

Співголова групи «Зелених» і «Європейського вільного альянсу» у Європарламенті Ребекка Гармс заявляє, нібито Сергій Арбузов, Андрій Клюєв і Микола Азаров мають паспорти громадян Австрії.

Про це вона сказала під час виступу у Страсбурзі.

«Арбузов, Клюєв та Азаров – люди, на яких лежить відповідальність за насилля й терор в Україні, – володіють паспортами Австрії та можуть вільно відвідувати ЄС», – сказала Гармс.

«Про це ми довідалися від наших австрійських колег. Вони можуть вільно виїжджати за межі країни, тоді як саме на них лежить відповідальність за насилля в Україні», – розповіла євродепутат від Німеччини.

Ребекка Гармс закликала керівництво ЄС запровадити санкції проти високопосадовців, відповідальних за насильство проти мирних громадян під час масових акцій протесту в Україні.

«Саме обмеження їхнього в’їзду до ЄС від нас вимагає український народ. Цим особам слід впровадити дуже суворий візовий режим. Натомість пересічним громадянам треба полегшити цей доволі складний процес надання дозволів на в’їзд до ЄС», – зазначила євродепутат.

В свою чергу екс-прем’єр Микола Азаров та в. о. глави уряду Сергій Арбузов заперечують, що у них є австрійські паспорти.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Я ніколи до жодної європейської держави не звертався з проханням про надання мені паспорта. Тому офіційно заявляю, що інформація, яка зараз поширюється про мене в ЗМІ, є брехнею!» - написав Микола Азаров у Facebook.

У свою чергу його прес-секретар Віталій Лук’яненко також «категорично спростовує» цю інформацію.

«Інформація про паспорт громадянина Австрії, а також щодо майна та активів на території цієї держави Миколи Азарова не відповідає дійсності», - заявив Лук’яненко.

Він також заявив, що Азаров вимагає від Ребекки Гармс, на яку посилаються ЗМІ, або навести докази, або спростувати та вибачитись за поширення неправдивої інформації. В іншому випадку він подасть відповідний позов до судових органів.

Прес-служба Сергія Арбузова також спростувала заяву Гармс.

«Звичайно ж, ця інформація не відповідає дійсності, ніякого австрійського паспорта, як і будь-якої іншої країни, крім України, у Сергія Геннадійовича немає», - сказав прес-секретар Арбузова Олександр Кутерещин.

Заява депутата Європарламенту Ребекки Гармс про наявність в глави Адміністрації Президента України Андрія Клюєва про австрійське громадянство містить неправдиву інформацію.

Про це заявив прес-секретар Глави Адміністрації Президента України Андрія Клюєва Артем Петренко, передає прес-служба відомства.

«Андрій Клюєв має паспорт громадянина України, і жодних паспортів інших країн у нього немає», - підкреслив прес-секретар.

Андрій Клюєв вимагає від Реббеки Гармс спростувати неправдиву інформацію і залишає за собою право звернутися до суду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.