ЄС надасть фінансову допомогу Україні у випадку «перезавантаження» влади

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 5.02.2014 12:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22807

На думку голови Комітету у закордонних справах Європейського парламенту Ельмара Брока повернення до Конституції зразка 2004 року та нові вибори мають стати умовою для пакета фінансової допомоги від ЄС.

Про це він сказав у коментарі die Neue Osnabrücker Zeitung.

«Набуття чинності Конституцією 2004-го року і проведення нових виборів мають бути умовою для надання фінансової допомоги з боку ЄС», - заявив Брок.

Крім того, політик попередив, що спершу потрібно реформувати виборче право, бо в іншому випадку ризик фальсифікацій є дуже високим.

«Потрібно підтримувати також застосування персональних санкцій як погрозу, якщо Янукович уникатиме цього процесу», - вважає політик. Таким чином, він підтримав заяву щодо санкцій міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра.

У четвер, 6-го лютого, Брок разом із іншими європарламентарями голосуватиме за резолюцію щодо подій в Україні. У цій резолюції, як повідомляє видання, серед іншого йдеться про те, що конфлікт в Україні потрібно винести на розгляд Ради Безпеки ООН, а також про довгострокову фінансову підтримку для країни.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.