Луценко заявляє, що проти нього порушено кримінальне провадження

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 6.02.2014 10:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22811

Екс-глава МВС і лідер громадського руху Третя Українська республіка Юрій Луценко заявив про розслідування Службою безпеки України стосовно нього справи за замах на конституційний лад України.

Справа ґрунтується на публічних закликах політика щодо створення Народної Ради і планах щодо створення нової більшості у Верховній Раді України, повідомляє 6 лютого прес-служба організації.

"Я отримав повідомлення про розслідування СБУ справи проти мене за замах на конституційний лад держави. Підстава - мій план про те, що Народна Рада повинна стати центром тяжіння для створення нової більшості в парламенті", - зазначив Луценко.

Політик нагадав, що його позицію не підтримали опозиційні лідери, які "зізналися, що не готові до таких рішучих дій".

"СБУ проводить досудове розслідування за ст.109 Кримінального кодексу (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади - ІФ). Навіть звернулася до телеканалів, щоб вони надали запис мого виступу 22 січня на Майдані", - зазначив політик в ефірі Громадського ТБ.

22 січня Луценко заявив, що для виходу з нинішньої політичної кризи в Україні у Верховній Раді повинна почати засідати Народна Рада у складі 180 опозиційних депутатів, яка повинна бути відкрита і для інших депутатів. Того ж дня Народна Рада за участю опозиційних народних депутатів була створена - відбулися її установчі збори, на яких було проголосовано за утворення місцевих народних рад, утворення муніципальної міліції, підготовку всеукраїнського народного голосування про недовіру Президенту Віктору Януковичу і народним депутатам, які підтримали пакет законів 16 січня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.