Холодна війна-2. Росія нарощує темпи переозброєння

Автор/джерело -  © РІА Новості



Дата публiкацiї - 2.03.2007 18:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2285

Система ППО Москви і інших російських регіонів з часом буде переозброєна на нові зенітний-ракетні системи С-400, повідомив сьогодні журналістам начальник головного штабу ВПС РФ Борис Чельцов.

"У липні цього року системи С-400 будуть поставлені на бойове чергування в районі міста Електросталь. Спершу ми поставимо на бойове чергування два дивізіони С-400, потім нарощуватимемо їх кількість", - сказав Чельцов.

"Ми переозброюватимемо всю систему оборони Москви, а потім і в інших регіонах країни, на С-400", - додав він.

З часом всі полки ППС, оснащені системами С-300, будуть переозброєні на С-400, сказав він.

Ракетний комплекс С-400 "Тріумф" володіє в цілому такими ж характеристиками, як С-300, проте може уражати цілі на відстані в 400 кілометрів. Покращувані і деякі інші характеристики, зокрема, скорострільність, дальність стрілянини, кількість цілей, що одночасно обстрілюються.

Як ми повідомляли раніше, менше тижня тому керівництвом Росії було ухвалено рішення в цьому році розпочати переоснащення ППО Москви на ЗРК С-400.

Тепер, як бачимо темпи переозброєння значно прискорилися і стали маштабнішими.

Разом із тим, як зазначають експерти, у разі, якщо на територіях Польщі та Чехії буде розміщено станції ПРО США, то їхнє будівництво триватиме щонайменше 5-6 років, а на бойове чергування вони зможуть стати лише через 8 років.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.