США та Велика Британія пропонують Україні фінансову допомогу

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 24.02.2014 12:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22898

США та Європа готові доповнити програму МВФ, щоб пом’якшити вплив реформ на малозабезпечених українців, заявив міністр фінансів США Джек Лью.

Про це повідомляє Reuters.

Міністр фінансів США Джек Лью закликав Україну почати переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо пакета допомоги якомога швидше.

Лью говорив з Арсенієм Яценюком при поверненні до Вашингтона після зустрічі Великої Двадцятки в Сіднеї, де, як він зазначив, пакет допомоги МВФ отримав велику підтримку.

«США, Європа та інші представниками міжнародного співтовариства готові доповнити програму МВФ, щоб пом’якшити вплив реформ на малозабезпечених українців», - заявив Лью.

Міністр фінансів Великої Британії Джорж Осборн у понеділок, 24 лютого, заявив, що Великобританія готова надати допомогу Україні в межах схем, створених МВФ і ЄС

"Це дуже і дуже ранні дні, ранній час, але народ України, здається, продемонстрував бажання вести свою країну у майбутнє, мати більш тісні зв’язки з Європою, і я не думаю, що ми не повинні відкидати це, а навпаки сприяти цьому," повідомив міністр на зустрічі у Сінгапурі.

"Ми повинні бути готові надати фінансову допомогу через такі організації, як МВФ, і, звичайно, багато що з цього буде у формі кредитів тощо, але також будуть хороші інвестиції в економіку України", - додав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.