Парламент звільнив суддів КСУ за порушення Присяги

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 24.02.2014 17:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22904

Народні депутати підтримали проект постанови № 4076 “Про реагування на факти порушення суддями Конституційного суду України присяги судді”.

За відповідне рішення проголосували 307 народних депутатів.

"30 вересня 2010 року Конституційний суд України виніс рішення N 20-рп/2010, яким в неконституційний спосіб, присвоївши повноваження Верховної Ради України, змінив Конституцію України. Цим рішенням Конституційний суд України порушив основоположний конституційний принцип народовладдя, змінив конституційний лад України, порушив конституційний принцип поділу влади", - йдеться в постанові.

Тому, депутати звільнили за порушення присяги суддів КС, які були призначені за квотою Ради, а саме: Анатолія Головіна, Михайла Колоса, Марія Маркуш, В’ячеслава Овчаренка Олександра Пасенюка і Петра Стецюка.

Також депутати доручили в. о. Президента України "звільнити за порушення присяги суддів КСУ, які були призначені за квотою Президента України: Бауліна Юрія та Сергія Вдовиченка.

Крім того, Рада доручила Раді суддів України у триденний термін скликати позачерговий з’їзд суддів України, на якому розглянути питання звільнення за порушення присяги суддів КС, які були призначені з’їздом суддів України: Бринцева Василя, Михайла Гультая Михайла Запорожця, Олега Сергійчука та Наталію Шаптало.

Також депутати звернулися до ГПУ з проханням порушити кримінальну справу і притягнути до відповідальності суддів КСУ, винних у порушенні Конституції і скасування конституційної реформи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.