Парламент врешті призначив вибори у столиці

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 25.02.2014 14:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22911

Верховна Рада ухвалила постанову про призначення позачергових виборів Київського міського голови та депутатів Київської міської ради на 25 травня 2014 року.

За постанову народного депутата від «Батьківщини» Володимира Яворівського проголосував 331 народний депутат із 363, зареєстрованих у сесійній залі.

Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Як зазначив голова Комітету ВР з питань державного будівництва та самоврядування Давид Жванія, Комітет розглядав близько десяти проектів постанов про призначення .виборів у столиці.

Як повідомлялося раніше, «битва за Київ» між владою Януковича і киянами велася не один рік. Оскільки столиця ніколи не підтримувала ні колишнього гаранта, ні його партію, кнопкодави парламенту з фракції ПР не тільки блокували розгляд цього питання у парламенті, а й проголосували законопроект, яким фактично позбавили столичну громаду права мати свій виконавчий орган місцевого самоврядування, ввівши приховану форму президентського правління.

30 листопада минулого року саме за безпосередньої участі намісника Януковича Олексадра Попова було влаштовано першу криваву екзекуцію мирних демонстрантів Євромайдану.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.