Докази злочину Януковича. Снайпери спецпідрозділів розстрілювали людей, провокуючи війну

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 25.02.2014 19:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22915

Снайпери, які стріляли в протестувальників 20 лютого на вулиці Інститутській у центрі Києва, працювали з будівлі Кабміну, готелю Україна та інших. У людей, екіпірованих касками, бронежилетами і щитами, не було жодного шансу захиститися від снайперських пострілів.

Журналісти програми Гроші запитали думку збройових експертів щодо гвинтівок, якими були озброєні снайпери в урядовому кварталі.

"Це дорога снайперська гвинтівка високого класу. Зовні дуже схожа на серію англійських снайперських гвинтівок АV, АЕ, аVL. Це одна з найбільш точних і дорогих на сьогодні снайперських гвинтівок", - сказав експерт.

Народний депутат від партії Батьківщина Геннадій Москаль вважає, що крім спецзагону Альфа, був ще один, назва якого Тінь. Він був створений спеціально для забезпечення порядку при проведенні чемпіонату з футболу Євро-2012.

"Він називався підрозділом з проведення спеціальних операцій", - повідомив Москаль.

Саме для цього підрозділу на бюджетні кошти були придбані особливі снайперські гвинтівки. Так, для внутрішніх військ закупили спецтехніки на 106 млн грн. Серед бронежилетів і прицілів 80 британських гвинтівок АV по $10 тис. кожна. Саме такі гвинтівки були помічені у бійців біля Адміністрації президента 20 лютого.

На думку Москаля, керував спецоперацією досвідчений полковник Сергій Асавалюк, який раніше служив снайпером у спецпідрозділі СБУ Альфа. Москаль переконаний у тому, що, швидше за все, в Асавалюка був наказ не просто вбивати, а розгорнути громадянську війну. "Повинні були бути вбиті мітингувальники, але також повинні були бути вбиті і з боку правоохоронних органів. Це за сценарієм", - додав нардеп.

Зокрема, біля Жовтневого палацу в Києві, ймовірно, був помічений саме Асавалюк. Він лежав на землі і стріляв зі снайперської гвинтівки.

"Його можна ідентифікувати - всі були в касках, а він без каски. Він ніколи не надягав каску", - зазначив народний депутат.

Нагадаємо, керівництво МВС порушило кримінальну справу щодо масового вбивства людей у центрі Києва. У причетності до цього злочину підозрюються десятки чиновників.









 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.