ГПУ розширила коло підозрюваних у масових вбивствах громадян

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 26.02.2014 13:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22922

Проведено обшуки в Адміністрації президента, РНБО, Нацбанку і Межигір’ї.

Колишній голова РНБО та Адміністрації президента Андрій Клюєв, екс-генпрокурор Віктор Пшонка, колишній глава МВС Віталій Захарченко, колишній глава СБУ Олександр Якименко і командувач Внутрішніх військ Станіслав Шуляк підозрюються в організації масових вбивств під час заворушень у Києві, повідомляє Генпрокуратури в середу, 26 лютого.

Напередодні повідомлялося, що така ж підозра оголошена Віктору Януковичу.

Прокуратура нагадує, що напередодні головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактами організації здійснення умисних вбивств під час проведення масових заходів на Майдані Незалежності в Києві в період з листопада 2013 по лютий 2014 року.

Відомості за частиною другою статті 115 КК України (Умисне вбивство - караються позбавленням волі від десяти до 15 років або довічним позбавленням волі) внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань.
«В.Ф. Януковичу, А.П. Клюєву, В.П. Пшонці, В.Ю. Захарченку, О.Г. Якименку, С. М. Шуляку та іншим особам оголошено про підозру», - йдеться в повідомленні в середу.

Кваліфікація злочинів поки не остаточна. У рамках розпочатої кримінальної справи проведено обшуки в приміщеннях Адміністрації президента, РНБО, Нацбанку і колишній резиденції Януковича в Межигір’ї.

«Окремо слід зазначити, що в рамках цього провадження буде дана правова оцінка діям колишніх керівників органів прокуратури, які звільнилися або були звільнені із займаних посад», - наголошується в повідомленні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.