Терористи захопили приміщення Верховної Ради і Ради міністрів АР Крим

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 27.02.2014 10:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22924

У будівлі парламенту Криму, яку сьогодні вранці було захоплено невідомими зі зброєю, було підірвано шумову гранату, коли туди намагалися увійти за коментарями журналісти українських, російських, турецьких та інших світових ЗМІ.

Про це повідомила журналістка одного з українських телеканалів.

«Заходила до парламенту група журналістів. Ті, хто захопив, підірвали гранату. Крикнули: Ідіть геть, стрілятимемо! Всередині парламенту є, як мінімум, один снайпер», - розповіла, плачучи у трубку, журналістка.

Як повідомив лідер меджлісу кримських татар Рефат Чубаров.

" Подзвонили ... Повідомили , що будівлі Верховної Ради Криму і Ради міністрів Криму зайняті озброєними людьми в уніформі без розпізнавальних знаків. Їхні вимоги поки не виставлені" , - написав Чубаров на своїй сторінці в соцмережі " Фейсбук".

Будівлі Верховної ради і Ради міністрів Криму контролюються силами самооборони російськомовного населення.

Також в Криму стихійно формуються загони самооборони російськомовного населення, які спрямовуються до Сімферополя, передає в четвер кореспондент РИА Новости.

Прапор Росії поставлений над будівлями Ради міністрів і парламенту Криму замість прапора України, поруч з триколором як і раніше майорить прапор Автономної республіки Крим.

Міліціонери перекрили квартал, в якому знаходиться будинок уряду, не можна підходити до будівлі ближче, ніж на 150 метрів.

Переговори голови Ради міністрів Криму Анатолія Могильова з терористами, що захопили будівлю будівлі ВР Криму і Радміну АРК розпочалися о 9 годині ранку.

Прем’єр закликав кримчан зберігати спокій, запевняючи, що ситуація під контролем. Про це він заявив в ефірі ДТРК Крим.

За словами Могильова, «влада Криму впорається з цією проблемою», а також оголосив сьогоднішній день вихідним.

«Сьогодні близько 4-ї ранку були захоплені невідомими озброєними поки людьми будівлі Ради міністрів і Верховної Ради Криму. Поки ми не можемо сказати, хто ці люди, переговори з ними розпочнуться о 9 ранку. Я буду брати участь у переговорах. Ми будемо оперативно інформувати кримчан про всі події, які будуть розвиватися на сьогоднішній день. Все знаходиться під контролем, йде переговорний процес», - заявив Анатолій Могильов.

Голова Ради міністрів відзначив, що невідомі особи вивели на вулицю людей, які на момент захоплення перебували в будівлях. Агресії по відношенню до ним не проявляли. Співробітникам правоохоронних органів, які знаходилися на охорону будівель, повернуто табельну зброю. У зв’язку зі сформованою ситуацією в Сімферополі оголошено вихідний день. Для врегулювання ситуації в Криму створено штаб.

Анатолій Могильов закликав кримчан не наближатися до захоплених будівель і зберігати спокій, а всі політичні сили - не допустити агресії вулицях міста: «найголовніше для нас - не допустити конфліктів і людських жертв, які були вчора біля Верховної Ради Криму. Тому всі дотримуємося спокій, я глибоко переконаний, що влада Криму врегулює цю ситуацію без наслідків для наших громадян».

Біля російської бази в Затишному стоять 7 БТРів. Про це Центру журналістських розслідувань повідомило джерело у ВР Криму.

Також кілька БТРів ЧФ РФ помічені в районі Чистенького. За деякою інформацією, нібито для того, щоб посилити охорону об’єктів Чорноморського флоту.

Також стало відомо, що захопники будівлі ВР Криму і Радміну, були в камуфляжній формі з російськими гербами і при повній амуніції. Вони вигнали охорону і поки не висувають жодних вимог.

У зв’язку з захопленням будівель Верховної Ради АРК і Ради міністрів Криму загоном невідомих озброєних осіб, по тривозі піднято особовий склад внутрішніх військ і міліції.

Про це в.о. міністра внутрішніх справ України Арсен Аваков написав на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, загарбники озброєні автоматичною зброєю і кулеметами.

Для недопущення кровопролиття серед цивільного населення введено оточення навколо кварталу, де розташована ВР Криму.

«Прийняті ще ряд заходів реагування щодо протидії розвитку екстремістських дій, недопущення розвитку ситуації в збройне зіткнення в центрі міста. Провокатори на марші. Час холодної голови, консолідації здорових сил і точних дій», - написав він.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.