Україна вважатиме військовою агресією пересування частин ЧФ РФ за межами місць базування

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 27.02.2014 13:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22926

Будь-які спроби захоплювати адміністративні будівлі в Україні буде розцінюватися як злочин проти української держави.

Про це заявив в.о президента, спікер парламенту Олександр Турчинов на засіданні Верховної Ради.
«Будь-які спроби захоплювати адміністративні будівлі в Україні буде розцінюватися як злочин проти української держави. З усіма наслідками, які мають бути», - сказав Турчинов.

Він також закликав Росію дотримуватися базових угод, що регламентують базування російського флоту на території України, а також не допустити порушення законів України військовослужбовцями Чорноморського флоту РФ.

«Я звертаюся до військових керівників російського Чорноморського флоту, який базується на території України з вимогою, що всі військові повинні перебувати в межах території, які окреслені підписаною угодою. Будь-які пересування військових, тим паче зі зброєю, за межами цієї території буде оцінено нами як військова агресія», - заявив Турчинов.

Він також закликав усіх громадян України зберігати спокій, а до всіх патріотів «захищати адміністративні будівлі від блокування».

Він повідомив, що доручив силовим структурам вжити усіх заходів для захисту населення, деблокування захоплених невідомими будівель Верховної Ради та уряду Криму і покарання людей, які захопили будівлі.

Нагадаємо, сьогодні близько 5-ої ранку близько 60 невідомих зі зброєю захопили приміщення Верховної Ради Криму й Ради міністрів АРК у Сімферополі. Працівників звідти вивели.

Бойовики, що захопили будівлі, назвали себе "самообороною російськомовних громадян". Жодних вимог вони не висувають. Вони також відмовились від переговорів з главю уряду АРК Анатолієм Могильовим та представниками російського консульства, заявивши, що не уповноважені вести переговори.

Тим часом до Сімферополя рухається колона БТРів. Прес-секретар кримського прем’єра Віолетта Лісіна повідомила, що БТРи належать Чорноморському флоту Російської Федерації.

Після зупинки колони працівниками ДАІ і коротких переговорів бронетехніка повернулася до місця базування.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.