МЗС України закликає Росію терміново розпочати переговори

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 27.02.2014 13:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22928

Міністерство закордонних справ України викликало тимчасово повіреного РФ Андрія Воробйова і закликало Москву до термінових консультацій.

Про це повідомляє департамент зв’язків із громадськістю МЗС України.

У четвер МЗС вкиликало Воробйова та вручило йому ноту щодо невідкладного проведення двосторонніх консультацій згідно зі Статтею 7 Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією від 31 травня 1997 року.

Також йому було вручено ноту з проханням утриматись від пересування поза межами дислокації військових підрозділів ЧФ РФ, тимчасово розташованих на території України.

"Окремо було наголошено на тому, що Російська Федерація, як країна – гарант відповідно до Будапештського меморандуму від 5 грудня 1994 р., взяла на себе зобов’язання поважати незалежність, суверенітет та існуючі кордони України", - повідомили в МЗС.

Стаття 7 Договору говорить: "В разі виникнення ситуації, яка, на думку однієї з Високих Договірних Сторін, створює загрозу миру, порушує мир або зачіпає інтереси її національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності, вона може звернутися до іншої Високої Договірної Сторони з пропозицією невідкладно провести відповідні консультації.
Сторони обмінюються відповідною інформацією і при необхідності вживають узгоджених або спільних заходів з метою подолання такої ситуації".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.