Українських прикордонників заблокували військові ЧФ РФ

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 28.02.2014 16:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22939

Севастопольський загін морської охорони Державної прикордонної служби України блокують військовослужбовці Чорноморського флоту Росії.

Як розповіли у Держприкордонслужбі України, сьогодні вранці близько 30 озброєних людей, які не представилися, на чотирьох автомобілях прибули до Севастопольського загону морської охорони і зробили спробу блокування його роботи.

«Прикордонниками ці особи були ідентифіковані як військовослужбовці 810-ї бригади морської піхоти ЧФ РФ. Вони розташувалися перед КПП загону й оточили все передмістя. На висотах навколо загону розміщені снайпери», - зазначили в Держприкордонслужбі.

Пізніше до КПП прибув керівник групи російських військовослужбовців капітан першого рангу Олександр Толмачов, який заявив, що вимоги військових полягають у тому, щоб ніхто не залишав частину. Толмачов також повідомив, що вони нібито виконують вимоги постанови «Ради Безпеки Криму» - не допустити захоплення зброї екстремістами. Після переговорів з командиром загону російські військовослужбовці відійшли на 25 метрів від КПП і ведуть спостереження.

За даними відомства, також уранці ракетний катер ЧФ РФ «Івановець» зупинився неподалік від берега на рейді Балаклавської бухти, нібито через поломку двигуна.

Крім того, в Держприкордонслужбі повідомили, що сьогодні пост технічного спостереження за держкордоном зафіксував переліт з Керченського напрямку на висоті до одного кілометра понад 10 російських військових вертольотів в Україну.

У той же час на аеродромі «Кача» було оформлено три вертольоти, щодо яких була подана відповідна заявка Чорноморського флоту РФ. Інші вертольоти, які перетнули державний кордон України, порушили вимоги відповідних двосторонніх угод.

Як повідомлялося раніше, вночі аеропорт «Бельбек» у Севастополі був заблокований військовими підрозділами флоту РФ.

Міністр МВС України Арсен Аваков заявив, що захоплення кримських аеропортів - це збройне вторгнення та окупація Росії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.