Агресія триває. Держприкордонслужба: російські військові чинять моральний і фізичний тиск у Криму

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 3.03.2014 12:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22954

У Криму українські прикордонники спостерігають накопичення російської бронетехніки на Керченській переправі та активні переміщення кораблів російських ВМС.

Українські прикордонники повідомляють вранці у понеділок, 3 березня, про накопичення на паромній переправі "Крим-Кавказ" бронетехніки. Також продовжуються активні переміщення кораблів російських ВМС в акваторії Чорного моря на вхід та вихід з порту Севастополь.

При цьому, вказує Державна прикордонна служба України, йдеться про кораблі як Чорноморського флоту, так і Балтійського та Північного флоту Росії, що є порушенням вимог Угоди між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту на території України.

Блокування прикордонних загонів
Державна прикордонна служба України також повідомляє про те, що російські військовослужбовці здійснюють моральний та фізичний тиск на прикордонників, змушуючи підкоритись. Блокуються прикордонні загони у Керчі, Севастополі та Сімферополі, захоплюються прикордонні підрозділи, повідомляється на сайті ДПС. За даними прикордонників, діють "фахівці російського спецназу, які в ультимативній формі вимагають підпорядкуватись новому керівництву АР Крим".

"Вони активно ведуть спроби вербування персоналу, вимагають дані оперативних підрозділів та дані оперативних співробітників, намагаються дізнатись конфіденційну інформацію про керівників структурних підрозділів", - йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.

Застосування сили

Крім того, в ніч на понеділок, 3 березня, невідомі озброєні люди проникли на територію Керченського загону морської охорони. Про це повідомляє видання "Українська правда" з посиланням на сайт kerch.com.ua.

До воріт Керченського загону морських прикордонників під’їхали три автобуси з озброєними людьми у формі та заблокували їх. Пізніше автобуси, один з яких мав російські номери, заїхали до частини. Поки що люди у формі не висувають жодних вимог, морські прикордонники перебувають на своїх постах, а їхня зброя знаходиться під контролем українських військових.

Також в ніч на понеділок українські ЗМІ повідомляли про те, що російські військові, які захопили військову частину № 2382 у Балаклаві, били українських військовослужбовців. Про це повідомляє кореспондент Espreso.TV з посиланням на слова одного з офіцерів, блокованих у частині. За його словами, українським військовим пропонували перейти на бік російської армії. "У дві години ночі наших солдатів поклали на підлогу та копали, як кошенят", - цитує слова офіцера агенція УНІАН.

За інформацією німецького телеканалу n-tv, на півострові частково блокований мобільний зв’язок.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.