В ЄС обговорюють можливі санкції проти Росії

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 3.03.2014 20:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22960

В ході консультацій, які наразі проходять в Брюсселі, представники країн Євросоюзу мають намір узгодити єдину позицію щодо кризи в Україні. В ЄС також обговорюють перспективи запровадження санкцій проти Москви.

Міністри закордонних справ країн ЄС на позачерговій зустрічі в Брюсселі мають намір узгодити спільні кроки щодо конфлікту в Україні.

Євросоюз засуджує російську інтервенцію в Криму, але сподівається, що кризу ще можна врегулювати мирним шляхом. У заяві, проект якої в понеділок, 3 березня, обговорювали 28 міністрів, йдеться про те, що ЄС погрожує ввести санкції проти Москви, якщо Кремль і надалі використовуватиме війська в Україні, передає dpa. Окрім цього, Євросоюз може заморозити перемовини щодо безвізового режиму між ЄС та Росією.

"Принципово важливо, щоб європейці виступили з єдиною позицією", - заявив голова французького зовнішньополітичного відомства Лоран Фабіус перед початком консультацій.

Проти запровадження санкцій виступив, наприклад, його австрійський колега Себастіан Курц. "Мені здається, що зараз ми повинні дати шанс діалогу", - цитує його слова інформаційне агентство AFP. За словами Курца, потрібно робити ставку на перемовини в рамках міжнародних організацій, наприклад, ОБСЄ, членом якої є Росія.

Люксембурзький міністр закордонних справ Жан Ассельборн розкритикував позицію російської влади, яка виправдовує своє військове втручання захистом російськомовних громадян. "Права російськомовного населення в Україні можна захищати іншими способами, а не зброєю", - заявив він.

Як очікується, в зв’язку з ситуацією в Криму в четвер, 6 березня, в Брюсселі має пройти позачерговий саміт глав держав і урядів країн Євросоюзу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.