Путін не бачить необхідності введення військ в Україну

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 4.03.2014 13:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22962

Президент Росії Владімір Путін заявив, що наразі немає необхідності введення російських військ в Україну.

"Щодо введення військ. Поки такої необхідності немає", - сказав Путін під час прес-конференції.

"Але можливість така є", - пояснив він.

При цьому глава держави зазначив, що проведені недавно Росією військові навчання "ніяк не пов’язані з подіями в Україні".

Путін також заявив, що російські війська в Україні можуть бути використані тільки в крайньому випадку.

"Що може стати приводом для використання збройних сил? Звичайно, крайній випадок", - заявив Путін.

Говорячи про легітимність цього кроку, Путін нагадав, що "у Росії є пряме звернення легітимного президента України Віктора Януковича про використання збройних сил для захисту життя, свободи і здоров’я громадян України".

Путін заявив, що Росія використає всі наявні засоби, якщо "свавілля", яке відбувалося у Києві та на Західній Україні, пошириться на схід країни і Крим.

"Якщо ми побачимо, що це свавілля починається в східних регіонах, якщо люди попросять нас про допомогу, а офіційні звернення чинного легітимного президента (Віктора Януковича - ред ) у нас вже є, то ми залишаємо за собою право використовувати всі наявні у нас засоби для захисту цих громадян", - сказав Путін під час прес-конференції.

"Ми вважаємо, що це цілком легітимно. Це крайній захід. І більше того, я хочу ще сказати: ми вважали, вважаємо і вважатимемо, що Україна - наш не тільки найближчий сусід, а дійсно наша братська республіка, сусід. А наші збройні сили - товариші по зброї, друзі, багато хто з них знає один одного особисто. І я впевнений, що українські військовослужбовці і російські військовослужбовці будуть не по різні сторони барикад, а по одну сторону барикад", - заявив глава держави.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.